het huis van Marja en Cyril

Het (t)huis van Marja en Cyril

Marja en Cyril waren bij ons in de winkel om te kijken naar DockFour panelen voor in de woonkamer en ideeën op te doen voor hun zolderverdieping. Naar aanleiding hiervan hebben ze bij ons een Design Date geboekt.
Hun zolder is een hele mooie lichte ruimte mét balkon waar de werkplek van Cyril zich bevindt en waar ze graag even met elkaar gaan zitten, een soort tweede woonkamer.
Ze wilden graag advies over de indeling en kleur-, en materiaal advies. Verder moest eigenlijk alles vernieuwd worden; vloer, raamdecoratie, verf, bureau en bank.

Opdracht: 2D design plan zolderverdieping
Uitvoering: Beko Interieurs Heiloo
Stylist: ELINE DE GREEF

INTERIEURSTYLISTE ELINE OVER DIT ONTWERP

Marja gaf aan dat ze niet van grijs en beige houdt maar wel van kleur, vooral groen-, en blauwtinten spreken haar aan. Vorig jaar hebben ze hun balkon helemaal aangepakt en ze zouden het fijn vinden als de kamer hier mooi bij aansluit. Op het balkon komen blauwe accenten voor in de vorm van stoelen en kussens.
Dit was dan ook het uitgangspunt voor dit advies.
Ik ben begonnen met het indelen van de ruimte. Door de vele ramen en het grote bureau wat ze graag terug wilden laten komen, was dit een hele puzzel. Uiteindelijk heb ik een bureau op maat ontworpen wat doorloopt in een bankje, in een vensterbank en een tv kastje. Dit om optimaal gebruik te maken van de ruimte en rust te creëren.
Voor de vloer had ik 2 opties; een lichte PVC houtlook waarbij het bureau uitgevoerd zou worden in wit hout, of een marmoleum vloer met warme grijstint waarbij het bureau uitgevoerd zou worden in een lichte houtkleur. Uiteindelijk is de keuze gevallen op deze laatste optie.
Voor de raamdecoratie heb ik gekozen voor Duettes in een neutrale kleur. Hiermee kunnen ze goed de lichtinval regelen, het zorgt ’s avonds voor privacy en het werkt isolerend.
Qua behang ben ik op zoek gegaan naar iets waar bloemen in terug kwamen omdat Marja had aangegeven dat dit haar aanspreekt. Ik heb gekozen voor een Botanical Flower behang, in groene en blauwe tinten. De bloemen in dit behang zijn vrij abstract en wat vaag, alsof ze achter matglas zitten waardoor het een rustige uitstraling geeft.
Als basiskleur heb ik gekozen voor de Home Made By kleur Katoen, en als accentkleur voor één wand de Home Made By kleur Kiwi.

Voor de inrichting ben ik uitgegaan van de bank Tess, uitgevoerd in een blauwe teddy stof. Gekozen is voor een rond karpet waarin de verschillende groen en blauw tinten in terugkomen. De bijpassende salon-, bijzettafels en side table achter de bank zijn komen uit de meubel collectie van Beko Interieurs.

Wil jij ook een persoonlijk interieurplan?

PLAN EEN DESIGN DATE

MOODBOARD & DESIGNPLAN

moodboard
@D design plattegrond

Materialenpalet & meubelinrichting

materialenpalet
meubilair
boter

boter

kiwi

kiwi

eucalyptus

eucalyptus

Behang

Behang

Carpet

Carpet

marmoleum

marmoleum

Voor en Na

OP ZOEK NAAR JOUW INTERIEUR?

PLAN EEN DESIGN DATE