Het thuis van Tina

Opdracht: Design Advies voor de Hal en Woonkamer

Uitvoering: Beko Interieurs Heiloo

Stylist: ELINE DE GREEF

INTERIEUR STYLISTE ELINE OVER DIT ONTWERP

Mevrouw had via de website een afspraak met ons gemaakt voor een Design Date. Samen met haar man heeft ze een nieuw huis gekocht. De grootste uitdaging bij het inrichten van het nieuwe huis is om de stijl en afwerking van het nieuwe huis te laten matchen met hun eigen stijl en smaak. 

Ik heb een Design Advies gegeven voor de hal en voor de woonkamer. 

Voor de hal ging het alleen om advies voor het houtwerk en de wanden. De vloer en het hout op één wand blijven behouden. Qua houtwerk heb ik gekozen voor de donkerbruine HMB kleur Aarde. Dit geeft een mooi contrast maar houdt het evengoed wel zacht. Voor de kleur op de wanden ben ik voor de HMB kleur Albast gegaan. 

Op de lange wand in de woonkamer heb ik gekozen voor eyecatcher behang, die toch rustig genoeg is voor zo’n groot oppervlak. Een houtfineer behang met bloemenpatroon erin verwerkt. Dit vond ik een mooie brug slaan tussen de stijl van het huis, in het huis is in veel ruimtes hout toegepast op de wanden, en de smaak van Mevrouw. 

Achter de TV was een donkere kleur of behang de wens. Ik ben gegaan voor akoestische panelen met suède, voor een chique uitstraling. 

De rest van het ontwerp heb ik vrij rustig gehouden met als basiskleur de HMB kleur Albast. De Hug stof voor de gordijnen en vouwgordijnen, dit is een hele mooie soepele stof met een subtiele glans, toegepast in een warme lichte kleur. 

In de woonkamer had mevrouw zelf al bedacht dat ze meerdere zithoeken wilde creëren. Om dit met elkaar te verbinden heb ik een modulaire bank bedacht die van de ene naar de andere zithoek doorloopt. 

Moodboard & Materialen

Design plan