Modern interieur

Houd je van moderne luxe? Van landelijk modern? Of van modern met een klassieke touch? Ontdek hier meer over de moderne woonstijl en wat bij jou past. Onze wooncollecties Barn, Loft en Park zijn alle drie modern, maar net even anders. Een moderne woonstijl kun je namelijk helemaal naar smaak combineren.  Onze interior designers denken graag met je mee. 

Kenmerken | Kleuren | Vormen | Materialen | Meubels | Accessoires | Verlichting | Smart Home | Inspiratie | Advies

Een modern interieur: de kenmerken

Of je nu kijkt naar Barn, Park of Loft: een modern interieur wordt gekenmerkt door een strakke en minimalistische stijl. De nadruk ligt op eenvoud, functionaliteit en het gebruik van moderne materialen. Alle kenmerken van een modern interieur op een rij:

  1. Minimalisme
  2. Eenvoudig kleurenpalet
  3. Strakke lijnen
  4. Open ruimtes
  5. Moderne materialen
  6. Functionele meubels
  7. Gebruik van technologie

Kleuren bij een modern interieur

Moderne interieurs gebruiken vaak neutrale kleuren voor een rustige sfeer. In een moderne, landelijke stijl kies je bijvoorbeeld voor Room, Hooi en Vanilla. Houd je meer van industrieel modern? Ga dan voor Boter, Bison of Olijf. Deze kleuren geven een strakke, maar sfeervolle ambiance. Wil je een klassiek, modern interieur? Kleuren als Amandel, Katoen of Ivoor zijn dan een aanrader. Bekijk ons volledige kleurenpalet en laat je inspireren. En speel vooral met accentkleuren om je interieur maximaal tot leven te brengen. 

room

room

bison

bison

amandel

amandel

Vormen en ontwerp

Kenmerkend voor een modern interieur zijn strakke vormen. Meubels en accessoires hebben meestal scherpe hoeken en rechte lijnen. Bij een modern interieur draait het ook om openheid en luchtigheid. Je ziet dan ook veel open ruimtes met natuurlijk licht. Het minimaliseren van muren en deuren zorgt voor een vloeiende overgang tussen de verschillende ruimtes van een modern huis. Bovendien krijgen zo al je meubels de aandacht die ze verdienen. Benieuwd hoe anderen een modern interieur vormgeven? Ontdek deze binnenkijkers

Materialen bij een modern interieur

In moderne interieurs wordt gebruikgemaakt van innovatieve materialen. Denk aan acrylglas en duurzame houtsoorten, maar ook gerecyclede materialen. Verder hangt de materiaalkeuze af van jouw persoonlijke stijl en smaak. Zo zie je in onze collectie Loft vooral materialen terugkomen zoals staal, beton en steen. Perfect voor een industriële woonstijl. Bij een klassiek interieur, zoals in onze collectie Park, wordt vaak gekozen voor luxe houtsoorten. Verder passen ook kristal, messing en brons bij een modern, klassieke inrichting. Houd je meer van modern landelijk? In onze collectie Barn vormen natuurlijke materialen zoals hout, steen en linnen de basis. 

Meubels in moderne stijl

Meubels in een modern interieur zijn vaak strak en functioneel van ontwerp. Vaak zijn meubels zelfs multifunctioneel. Er zitten dan bijvoorbeeld slimme opslagoplossingen in verwerkt. Alles om je huis zo stijlvol, maar comfortabel mogelijk te maken. Wist je dat je bij Home Made By ook terecht kunt voor een kast op maat? Onze vakmensen maken met liefde een meubelstuk voor je dat voldoet aan al je mogelijke wensen. Zodat het nog jaren in je interieur kan staan. Een pronkstuk voor het leven.

Moderne accessoires

In een modern interieur geldt: less is more. Je komt meestal een minimum aan accessoires tegen. De accessoires die worden gebruikt, zijn strak, eenvoudig en functioneel. Een enkel kunstwerk of een statement accessoire kan dienen als een echte eyecatcher. Deze wijze van decoreren minimaliseert rommel en geeft je interieur een strakke en geordende uitstraling. 

Verlichting in modern interieur

In een modern interieur wordt vaak gebruikgemaakt van een combinatie van verschillende soorten verlichting. Van inbouwspotjes in de gang of keuken, een stijlvolle vloerlamp in de woonkamer, tot moderne hanglampen boven de eettafel. 

Waar in een modern, landelijk interieur eerder wordt gekozen voor lampenkappen van natuurlijke materialen zoals linnen of riet, kies je in een industrieel interieur voor metaal. Denk aan oude fabriekslampen. In een modern, klassiek interieur is weer meer aandacht voor gerichte accentverlichting, zodat bijvoorbeeld je schilderijen goed uit de verf komen. Ben je benieuwd naar het ideale lichtplan voor jouw moderne interieur? Laat een lichtplan opstellen door Home Made By. Een doordacht lichtplan laat je interieur stralen!

Smart home oplossingen

Wat is een modern interieur zonder moderne snufjes? Smart home oplossingen maken je huis pas echt comfortabel. Denk aan ingebouwde luidsprekers tot slimme verlichtingssystemen. En wil je de temperatuur of gordijnen van je huis in een handomdraai regelen? Ook dat is mogelijk in een modern interieur. Vertel ons over je wensen, dan kijken onze vakmensen hoe ze jou kunnen helpen. Zo krijg je een interieur dat écht definitie geeft aan het modernisme. 

 

Inspiratie voor een modern interieur

Wil je inspiratie opdoen voor jouw eigen huis? Laat je inspireren door de Home Stories van onze drie woonstijlen: Barn, Park en Loft. Een Home Story kun je vergelijken met een 'moodboard'. Een Home Story kun je vergelijken met een 'moodboard'. Je ontdekt hier allerlei combinaties binnen deze woonstijl. Van kleuren en texturen tot behang en accessoires.

 

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies

Of je nu op zoek bent naar een enkel modern meubelstuk, of de deur uit wil lopen met een volledig modern interieur. Van een nieuwe bank, eettafelset, of vloerkleed tot raamdecoratie, behang, verf en vloeren. Home Made By is Interior Design Made Simple. Loop binnen in onze winkel en vertel onze interior designers over je wensen in een gratis en vrijblijvende Design Date. Samen bekijken we de mogelijkheden voor jouw thuis. 

Boek een Design Date