Woonstijlen

Ontdek alles over de meest populaire woonstijlen bij Home Made By. Van de voordelen van het kiezen van een woonstijl, welke woonstijlen er allemaal zijn tot hoe je ontdekt welke interieurstijl het beste bij jou past. 

Woonstijl kiezen | Soorten | Populair | Combineren | Inspiratie | Wat past bij mij?

Waarom een woonstijl kiezen?

Het kiezen van een woonstijl is sfeerbepalend. Het beïnvloedt de keuze voor meubels, decoratie en verlichting, maar ook de afwerking en indeling van je huis. Het kiezen van een woonstijl is belangrijk, omdat het helpt bij het creëren van een samenhangend en harmonieus interieur. Bovendien is een woonstijl een weerspiegeling van jouw smaak en persoonlijkheid. Een persoonlijke woonstijl maakt van jouw huis een thuis. Wij hebben alle redenen voor het kiezen van een woonstijl voor je op een rij gezet:

• Reflectie van jouw persoonlijkheid
De woonstijl die je kiest, weerspiegelt vaak je persoonlijkheid, smaak en voorkeuren. Met een persoonlijke woonstijl druk je jouw stempel op de leefruimte en creëer je een plek die echt bij je past.

• Functionaliteit en efficiëntie
Verschillende woonstijlen hebben verschillende kenmerken en indelingen die invloed hebben op de functionaliteit en efficiëntie van je huis. Kies een woonstijl die past bij je levensstijl en behoeften. Zo zorg je voor een praktisch en comfortabel huis. 

• Consistentie en samenhang
Een consistente woonstijl zorgt voor een gevoel van samenhang en harmonie in je huis. Je creëert hiermee een visueel aantrekkelijke ruimte.

• Inrichten met gemak
De keuze voor een specifieke woonstijl maakt het inrichtingsproces een stuk makkelijker. Zo richt je je op het selecteren van meubels, decoratieve items en kleurenschema's die passen bij de gekozen stijl.

• Waardevermeerdering van je huis
Het consistent toepassen van een woonstijl verhoogt niet alleen de waarde van je huis, ook trekt het potentiële kopers aan.

Welke woonstijlen zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende woonstijlen waar je uit kunt kiezen voor de inrichting van je huis. Van landelijk, industrieel, modern of klassiek tot Scandinavisch. Dit zijn slechts een aantal bekende voorbeelden, want er bestaan tegenwoordig wel tientallen soorten woonstijlen. Dit komt door de vele variaties en combinaties. Zo zijn onze collecties en woonconcepten Barn, Park en Loft ook gebaseerd op een combinatie van woonstijlen. Bovendien veranderen design trends door de jaren heen en komen er steeds nieuwe woonstijlen bij.

De meest bekende en populaire woonstijlen op een rij

Industriële woonstijl
Deze woonstijl is geïnspireerd door lofts, fabrieksruimtes en industriële ruimtes. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van ruwe materialen zoals metaal en baksteen. Deze woonstijl heeft vaak een open indeling, hoge plafonds en een rauwe, onafgewerkte uitstraling. Onze interpretatie van industrieel komt tot uiting in het woonconcept Loft.

Moderne woonstijl
Deze woonstijl kenmerkt zich door strakke lijnen, eenvoud en minimalisme. Het maakt gebruik van neutrale kleuren, veel glas en veel open ruimtes. Ook spelen technologie en innovatieve materialen vaak een rol in moderne interieurs.

Klassieke woonstijl
Deze woonstijl is tijdloos en elegant. Daarnaast ligt er een nadruk op symmetrie en verfijnde details. Bij een klassiek design worden rijke materialen en elementen gebruikt zoals hout, marmer en kroonluchters. Klassieke meubels kenmerken zich vaak door gebogen lijnen en sierlijke ornamenten. Onze interpretatie van klassiek komt tot uiting in het woonconcept Park.

Landelijke woonstijl
Deze woonstijl is geïnspireerd door het platteland en heeft een warme, rustieke en gezellige uitstraling. Een landelijk interieur maakt gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen. Ook hebben ze vaak een mix van vintage en antieke meubels. Onze interpretatie van landelijk komt tot uiting in het woonconcept Barn.

Woonstijlen combineren

Naast kiezen voor één woonstijl is het ook mogelijk om woonstijlen te combineren. Zo creëer je makkelijk een unieke en persoonlijke sfeer in huis. Het is bijvoorbeeld mogelijk om elementen uit verschillende stijlen zoals modern, Scandinavisch, industrieel, klassiek of landelijk met elkaar te vermengen. Bij het combineren van woonstijlen is het wel belangrijk om de harmonie tussen de woonstijlen goed te bewaren. Het resultaat is dan een mix die verrassend goed samen kan gaan. 

Bij Home Made By geloven we ook in de kracht van combinatie. Zo zijn onze drie collecties en eigen interieurstijlen Barn, Park en Loft ook een verrassende mix van verschillende woonstijlen. Samengebracht tot één harmonieus en tijdloos geheel.

Woonstijlen inspiratie

Wil je inspiratie opdoen voor jouw eigen huis? Laat je inspireren door de Home Stories van alle drie onze woonstijlen: Barn, Park en Loft. Een Home Story kun je vergelijken met een 'moodboard'. Het is een verrassende én samenhangende combinatie van onder andere behang, verf en stoffen. Je ontdekt hier steeds nieuwe kleuren, motieven en texturen. 

Welke interieurstijl past bij mij?

Het kiezen van een woonstijl hangt af van persoonlijke smaak, voorkeuren en levensstijl. Door jezelf bepaalde vragen te stellen krijg je een beter idee van wat bij je past. Vraag jezelf eens af:

 1. Hoe zou je jezelf omschrijven? 
  Ben je bijvoorbeeld een minimalistisch persoon, hou je van elegantie en luxe, of ben je creatief en uitgesproken?
 2. Wat voor soort omgeving maakt je gelukkig en comfortabel? 
  Houd je van een rustige sfeer, of voel je je meer op je gemak in een levendige en energieke omgeving?
 3. Welke kleuren spreken je aan?
  Zijn dit zachte en neutrale tinten, felle en levendige kleuren, of misschien een combinatie van beide?
 4. Heb je een voorkeur voor bepaalde materialen?
  Bijvoorbeeld hout, metaal, glas, steen etc.
 5. Wat voor gevoel moet het overbrengen?
  Bijvoorbeeld de warme kleuren van de herfst of het frisse gevoel van de lente.
 6. Wil je een specifieke cultuur verwerken in je interieur? 
  Zoals Mediterrane of Scandinavische invloeden.

Het ontdekken wat écht bij jou past en het maken van interieurkeuzes is niet makkelijk. Kan je hierbij wel wat hulp en inspiratie gebruiken? Bij Home Made By zijn we er voor jou en je huis. Met eenvoudige stappen creëren wij samen met jou een thuis dat is ingericht op jouw persoonlijke levensstijl, ruimte en design details. Boek een eerste, inspirerende en gratis kennismaking met een Home Made By Interior Designer. Tijdens deze design date gaan we op een ontdekkingstocht naar jouw ware thuis.

 

Boek een Design Date