Landelijk interieur

Wat is nou typisch een landelijk interieur? Kom meer te weten over wonen in een landelijke stijl. Van de kleuren en kenmerken tot inspiratie voor jouw huis. Ontdek bovendien onze interpretatie van een modern, landelijke woonstijl, de Home Made By collectie Barn.

Kenmerken | Kleuren | Modern landelijk | Inspiratie | Meubels | Verlichting | Winkels | Interieuradvies

Wat zijn de kenmerken van een landelijk interieur?

Kenmerken van een landelijk interieur zijn vooral natuurlijke materialen, zoals hout, steen en riet. Ook kom je in een landelijk interieur vaak houten balken aan het plafond tegen, stenen open haarden en houten vloeren. Verder wordt er veel gewerkt met mooie, zachte verfkleuren. 

Een landelijk interieur is geïnspireerd op het platteland en straalt een warme, gezellige en rustieke sfeer uit.  De gebruikte stoffen voelen zacht en comfortabel aan. Denk bijvoorbeeld aan linnen, katoen of zijde. Deze worden gebruikt voor de gordijnen, kussens, plaids en tafelkleden. Een echt landelijk interieur draait om comfort, eenvoud en vanzelfsprekend een connectie met de natuur.

 

Welke kleuren horen bij een landelijk interieur?

Een landelijk interieur associëren we met natuurlijke kleuren, die een warme en rustieke uitstraling creëren. Kijken we naar de meer neutrale tinten, dan kom je uit bij Room, Hooi, Vanilla en verschillende tinten bruin. Pakken we even de aardetinten erbij, dan kleurt je huis al snel Kaneel, roestbruin, leigrijs en olijfgroen.

Zoals eerder genoemd, voelen natuurlijke tinten zich ook thuis in een landelijk interieur. Zacht groen of blauw bijvoorbeeld. Het gebruik van natuurlijk hout is een essentieel kenmerk van een landelijke stijl. Houttinten zoals eiken en walnoot voegen warmte en karakter toe aan de ruimte.

Om een mooi contrast toe te voegen, gebruik je accentkleuren zoals Kaneel, onze rood-oranje tint, Panama, of bijvoorbeeld Pecan. De sprekende kleuren moeten elkaar aanvullen en een gevoel van warmte en comfort bieden, zodat je je helemaal thuis waant in een landelijke omgeving.

Bekijk ons kleurenoverzicht voor de meest prachtige kleuren voor jouw interieur. 

Wat is een modern landelijk interieur?

Om een modern landelijk interieur te krijgen, combineer je elementen van zowel de landelijke stijl als de moderne stijl. Op die manier krijg je een unieke en eigentijdse uitstraling.

Een modern landelijk interieur heeft:

• Strakke lijnen
• Neutrale kleuren
• Natuurlijke materialen
• Geweven texturen
• Strakke en functionele meubels
• Accentkleuren en subtiele patronen

Het doel van een modern landelijk interieur is om de warmte en charme van een landelijke stijl te behouden met een eigentijdse twist. Zo ontstaat een evenwichtige combinatie van rustiek en modern met een serene en gezellige sfeer.

In onze collectie en eigen woonstijl Barn combineren we een modern en landelijk interieur met elkaar tot één tijdloos, samenhangend geheel. Wil je een perfect beeld van hoe dat er in een interieur uit komt te zien? Laat je inspireren door onze Home Story Barn. 

Ontdek Barn

Landelijk interieur inspiratie

Bij een landelijk interieur laat je je inspireren door de serene en vredige schoonheid van de natuur. Denk aan uitgestrekte landschappen, weelderige groene velden en kabbelende beekjes.

Laat je gedachten ook meevoeren door landelijke boerderijen en traditionele landhuizen, met hun karakteristieke architectuur en warme sfeer. Natuurlijke materialen zoals hout, steen en linnen neem je als basis, gecombineerd met neutrale en aardse kleuren, die voor een kalme en serene ambiance zorgen.

Landelijk interieur inspiratie put uit de eenvoud en schoonheid van de natuurlijke omgeving, wat resulteert in een tijdloze en leefbaar esthetiek. Ambachtelijke details, vintage meubels en rustieke accessoires voegen een vleugje authenticiteit en nostalgie toe. Denk bijvoorbeeld aan aardewerk vazen en manden met gedroogde bloemen, voor die extra landelijke touch.

Meubels in landelijke stijl

Qua meubels zit je in landelijke stijl op grote, comfortabele banken en fauteuils met zachte bekleding in natuurlijke kleuren. Houten meubels met een verweerde afwerking passen ook goed bij deze stijl. Stoffering, gordijnen, kussens of tapijten zijn vaak voorzien van traditionele landelijke patronen zoals ruitjes en strepen.

Typische kenmerken van meubels in landelijke stijl zijn het gebruik van natuurlijke materialen en ambachtelijke details. Hout is een essentieel element en wordt vaak gebruikt voor meubelstukken zoals eettafels, stoelen, dressoirs en kasten. Het kan gaan om onbewerkt, ruw hout met zichtbare nerven en knoesten, of om bewerkt hout met een verweerde of gebeitste afwerking die een antieke uitstraling geeft.

De ambachtelijke details zijn een belangrijk aspect van landelijke meubels. Handgesneden accenten, zoals gedraaide poten, reliëfpanelen of decoratief houtsnijwerk, voegen karakter en authenticiteit toe aan de meubelstukken. Daarnaast kunnen metalen accenten, zoals smeedijzeren handgrepen of beslag, worden gebruikt om een vleugje rustieke charme toe te voegen.

 

Verlichting in landelijk interieur

  Landelijke interieurs maken gebruik van zachte, gedempte verlichting om een warme en intieme sfeer te creëren. Hanglampen met lampenkappen van natuurlijke materialen zoals linnen of riet passen goed bij deze stijl.

Waar vind ik landelijk interieur winkels?

De interieurwinkels van Home Made By vind je bijna overal. De specialisten daar helpen je graag bij het vinden van jouw eigen, authentieke en persoonlijke stijl. Zeker als je op zoek bent naar een modern landelijk interieur. 

Met onze Home Story Barn vind je bij ons precies wat je wilt. Met Barn geven we een moderne twist aan jouw landelijk interieur. Dus, kom nu langs bij één van onze winkels en ga aan de slag met jouw droom design. 

 

Interieuradvies landelijke stijl

Ben jij op zoek naar interieuradvies voor een strakke maar ook gezellige, moderne stijl? Kom dan naar één van onze Home Made By-winkels. Onze specialisten helpen je graag verder. Of boek direct een Design Date®, een eerste gratis kennismaking met één van onze interior designers. Bekijk de shop locator om te zien welke winkel het dichtst bij jou in de buurt zit.

Boek een Design Date