INTERIEURADVIES NIEUWBOUW

Als koper van een nieuwbouwwoning kijk je uit naar het moment waarop je eindelijk de sleutels in handen krijgt. Alleen voordat je kunt settelen en echt kunt genieten van je eigen plekje, moeten er nog flink wat stappen worden gezet. Je nieuwbouwhuis is namelijk als een blanco canvas, klaar om jouw persoonlijke stempel te ontvangen. Bij oplevering is het nog kaal en leeg, maar met de juiste visie transformeer je het in jouw thuis. Gelukkig staat Home Made By klaar om het volledige nieuwbouwproject aan te pakken; van  product- en interieuradvies tot aan de complete uitvoering. Met onze deskundigheid en toewijding veranderen we jouw nieuwbouwhuis in een warme en uitnodigende oase die helemaal past bij jouw stijl en smaak.

BOEK EEN DESIGN DATE®

Wat komt er kijken | waarom Home Made By | stap voor stap | vloeren | muren | wandafwerking | raambekleding | interieur | verlichting | FAQ

Wat komt er kijken bij het interieur van een nieuwbouwhuis?

Het interieur van een nieuwbouwhuis vergt grondige planning en zorgvuldige uitvoering. Van de wandafwerking tot aan de inrichting. Als koper moet je vaak al ver van tevoren keuzes maken over zaken als de keuken, badkamer, indeling en verlichting. Daarom raden we je aan om al in een vroeg stadium product- en interieuradvies in te winnen. Zo zorg je ervoor dat jouw huis volledig aan je wensen voldoet en voorkom je kostbare vergissingen. Wil jij ook hulp bij het realiseren van jouw droominterieur? Home Made By steekt graag de handen voor je uit de mouwen; van het leveren van advies tot aan de complete uitvoering. 

Bij het realiseren van het nieuwbouwhuis uit jouw dromen komt namelijk veel kijken. Het begint al met de afwerking van de wanden met stucwerk, pleister of renovlies. Daarnaast is het egaliseren en leggen van de vloer een cruciale stap voor het creëren van een stevige basis voor je interieur. Net zoals de keuze voor kleuren en materialen, die de sfeer in huis bepalen. En wat dacht je van het kiezen en monteren van de juiste raamdecoratie? Hoewel draai kiep ramen in nieuwbouwwoningen een uitdaging zijn, behoud je met de juiste oplossingen zowel privacy, lichtregulering als esthetiek. Je huis laten stralen doe je met behulp van een goed doordacht lichtplan, de juiste armaturen en deskundige installatie. Het optimaal benutten van de ruimte in je nieuwbouwhuis realiseer je bovendien met indelingsaanpassingen en functionele maatwerkkasten. Nieuwbouwhuizen worden immers doorgaans opgeleverd zonder voldoende ingebouwde kastruimte.

Ontdek meer | Boek een Design Date®

Waarom Home Made By?

  • Persoonlijk product- en interieuradvies voor jouw nieuwbouwwoning
  • Aan de slag met ervaren design advisors
  • Volledig interieurproject in handen van Home Made By
  • Van interieuradvies en coördinatie tot en met de realisatie
  • Bereikbaar design voor iedereen
  • Maak kennis met ons via een vrijblijvende Design Date®
  • Bezoek onze winkel bij jou in de buurt
  • Jouw huis, een thuis

Realiseer het nieuwbouwhuis uit mijn dromen

Stap voor stap naar het nieuwbouw interieur uit jouw dromen

Als je een nieuwebouwwoning hebt gekocht neemt Home Made By je mee op een reis naar het interieur van je dromen. Hierbij begeleiden we elke stap met zorg en passie. Het avontuur begint met een vrijblijvende kennismaking, de Design Date. Onze getalenteerde design advisors creëren vervolgens een op maat gemaakt Design Plan, jouw roadmap naar een interieur dat echt bij je past. Om het interieurontwerp tot leven te laten komen, gaan alle vakmensen voor je aan de slag. Home Made By pakt de coördinatie van alle werkzaamheden op, zodat jij ontspannen achterover kunt leunen tijdens de realisatie van je nieuwe thuis. 

Alles voor de vloer van een nieuwbouwhuis

Beste vloer voor nieuwbouw laten leggen

Houd bij de keuze voor een vloer zowel rekening met je budget, het gewenste materiaal, de functionaliteit als het onderhoud. Nieuwbouw heeft vrijwel altijd vloerverwarming. Daarom kiezen veel kopers voor een vloer met optimale warmtegeleiding, zoals een gluedown PVC vloer. Op deze vloer zit je er niet alleen warmpjes bij, het is ook nog eens een duurzame keuze.

Vloeren egaliseren en afwerken

Vloeren egaliseren is cruciaal voor een perfecte basis. Gladde oppervlakken zorgen namelijk voor een naadloze installatie van een PVC vloer. Daarnaast zorgt een zorgvuldige afwerking van iedere vloer voor het mooiste eindresultaat. Zo geven een mooie plint, een specifiek legpatroon of het toevoegen van een band en bies je vloer een heel andere uitstraling.

Trapafwerking

De juiste trapafwerking vormt niet alleen het esthetische hart van je nieuwbouwhuis, maar speelt ook een cruciale rol in de veiligheid en duurzaamheid van de trap. Met zorgvuldig gekozen materialen en hoogwaardige afwerkingen zorgen we niet alleen voor een stijlvolle uitstraling, maar ook voor een trap die jarenlang meegaat en comfort en veiligheid biedt voor jou en je gezin.

Alles voor de muren van je nieuwbouwhuis

Renovlies

Wil je de uitstraling van glad stucwerk, maar tegen een budgetvriendelijke prijs? Dan ga je voor renovlies. Dit is glad van structuur én wordt naadloos aangebracht. 

 

Pleisteren

Bij het pleisteren worden de wanden afgewerkt met een pleisterlaag. Deze laag is dunner dan stucwerk, waardoor je een kortere droogtijd nodig hebt. 

 

Stucen

Ga je voor stucwerk? Dan worden de wanden van je nieuwbouwwoning klassiek gestuct. Hierbij wordt een dikke stuclaag aangebracht voor een gladde en strakke afwerking.  

WANDAFWERKING VOOR EEN NIEUWBOUWHUIS

Verf

Bij Home Made By heb je de keuze uit de mooiste en meest inspirerende kleuren verf. De wanden in je nieuwbouwwoning worden geschilderd volgens het kleurenplan dat je samen met de design advisor hebt uitgekozen. 

Behang

Wil je wat extra sfeer aanbrengen in je nieuwbouwwoning? Behang kan die rol moeiteloos vervullen. Bovendien verbeteren sommige soorten behang ook nog eens de akoestiek. Ga je voor behang? Dan wordt het vakkundig voor je aangebracht. 

Plafondafwerking

In nieuwbouw wordt het plafond vaak afgewerkt met spuitwerk waarbij de plafondplaten zichtbaar blijven. Voor het mooiste eindresultaat laat je dan ook het plafond pleisteren of stucen. 

Raambekleding voor een nieuwbouwhuis

Kies raambekleding

Vanwege de kiep-kantel ramen in een  nieuwbouwhuis, kan de zoektocht naar de perfecte raambekleding iets lastiger zijn. Door het deskundige advies van Home Made By zorg je evengoed voor de juiste balans tussen uitstraling, privacy en lichtregulering.

Raambekleding laten ophangen

Wanden afgewerkt, geschilderd en is de vloer gelegd? Dan is het de hoogste tijd voor het monteren van de raamdecoratie. Een precieze klus die je graag aan een professional overlaat. De vakmensen van Home Made By nemen ook deze klus van jou over.

Slimme raamdecoratie

Bereid je nieuwbouwhuis voor op de toekomst en kies voor slimme raamdecoratie. De benodigde elektrapunten kunnen we al meenemen in het electraplan. Wie op een later moment nog wil kiezen voor slimme raamdecoratie, heeft de keuze voor verschillende  draadloze raamproducten die werken via een handige app.

Alles voor de inrichting van je nieuwbouwwoning

 

Kasten op maat

Wil je de ruimte in je nieuwbouwwoning optimaal benutten? Dit kan door middel van kasten op maat. Van een sfeervolle wandkast in de woonkamer tot een inloopkast in de slaapkamer. Of wat dacht je van een functionele kast voor je wasmachine en droger? We transformeren alle onhandige hoekjes in functionele opbergruimtes!

 

Meubels

Ontdek onze stijlvolle collectie meubels die jouw interieur echt compleet maakt. Van eettafels en eetkamerstoelen tot op maat gemaakte banken waarbij er veel mogelijkheden zijn qua opstelling, zitdiepte, materiaal en comfort. Ontdek de collectie en word verliefd op onze meubels.

 

Styling

Een nieuw huis is een blanco canvas, klaar om jouw persoonlijke stempel te ontvangen. De design advisors van Home Made By helpen jou met de volledige interieurstyling. We veranderen iedere ruimte in een warme en uitnodigende oase die precies past bij jouw woonstijl. Zo wordt jouw nieuwe huis ook echt thuis.

VERLICHTING VOOR EEN NIEUWBOUWHUIS

Vind de perfecte (slimme) verlichting

Bij Home Made By kies je uit diverse soorten stijlvolle verlichting die de juiste sfeer toevoegen aan iedere ruimte en perfect passen bij jouw woonstijl. Of je nu zoekt naar spots, hanglampen, vloerlampen of tafellampen. Bij ons vind je de perfecte lampen die jouw interieur doen stralen.

 

Lichtplan laten maken

Verlichting is bepalend voor de sfeer in een nieuwbouwhuis, toch kan het bepalen van de juiste verlichting een uitdaging zijn. Vaak zijn inbouwopties beperkt door alle technische installaties die zijn opgenomen in de verdiepingsvloeren. Met een professioneel lichtplan zorgt Home Made By ervoor dat iedere ruimte optimaal wordt verlicht.

 

Verlichting ophangen en installeren

Geen gezeur met handleidingen of gesleep met trappetjes. Alle verlichting uit het lichtplan wordt zorgvuldig voor je geïnstalleerd door betrouwbare vakmensen.  Van de slimme inbouwspotjes in de keuken en badkamer tot die elegante, hangende lampen in de eetkamer. Bij Home Made By hoef je het werk niet zelf te doen.

LICHTPLAN

FAQ nieuwbouw interieur

Hoe werkt het interieur budget? 

Tijdens de Design Date bespreken we samen je wensen, prioriteiten en het bijbehorende budget. Dit vormt de basis voor alle keuzes die aansluitend gemaakt worden. 


Wat zijn de kosten voor het afwerken van een nieuwbouwhuis?

De kosten voor het inrichten van je nieuwbouwhuis zijn afhankelijk van de keuzes die je maakt. bij Home Made By werken wij met 3 prijsklasses. Een Essential, Comfort of Premium afwerking. Jouw wensen en bijbehorende budget bespreken we tijdens de Design Date. 


Wat zijn de kosten voor het inrichten van een nieuwbouwhuis?

Net als voor het afwerken, geldt ook voor het inrichten van jouw nieuwbouwhuis dat de kosten afhankelijk zijn van de prijsklassen die je kiest. Jij bepaalt zelf wat het budget per productgroep is. Wellicht wil je alles Premium, maar het kan ook dat je kiest voor een Premium vloer en Essential gordijnen. 


Wanneer moet ik beginnen met het interieur van mijn nieuwe huis? 

Bij voorkeur begin je kort na het tekenen van de koopovereenkomst met het interieur van je nieuwe huis. Als koper moet je namelijk al ver van tevoren keuzes maken over zaken als de keuken, badkamer, indeling en verlichting. Als je ons in een vroeg stadium inschakelt, kunnen we je helpen bij belangrijke keuzes die meelopen in het meerwerktraject bij de bouwer. De definitieve keuzes voor materialen en elektrische aansluitpunten worden 6 maanden voor oplevering gemaakt.


Heb ik altijd een Design Plan nodig? 

Vaak is het fijn om het effect van je keuzes terug te zien in een plattegrond of 3D visualisatie. Als je alleen materialen wilt kiezen en deze door ons wilt laten installeren, dan is dit ook mogelijk.


Kan ik alleen een Design Plan laten maken? 

Het Design Plan is een onderdeel van het complete interieurproject. We kunnen het tarief voor het Design Plan laag houden omdat wij ervan uitgaan dat Home Made By het hele project uitvoert. Als je wilt beginnen met alleen een Design Plan, maak dat dan kenbaar aan je design advisor tijdens je Design Date® om de mogelijkheden hiervan te bespreken.


Home Made By is niet opgenomen in het nieuwbouwproject waarin ik koper ben. Kan ik dan ook bij jullie terecht? 

Natuurlijk kan dit. We zijn gespecialiseerd in nieuwbouw; zowel binnen projecten waarin we een samenwerking hebben, als daarbuiten. Wil je onze hulp om jouw droomwoning te realiseren? Boek dan een eerste, vrijblijvende kennismaking met ons.