Ode aan...

Een ode aan

Bij Home Made By werken we graag met duurzame materialen. De intensieve samenwerking met (kleinschalige) producenten brengt ieder seizoen een schat aan nieuwe ideeën voort. Deze vertalen we samen naar unieke producten waarin vakmanschap en passie prachtig zichtbaar worden. Wij brengen een ode aan onze duurzame materialen. 

 

Ode aan... Van Gogh-behang

Kruip dit najaar vanaf je eigen bank in een meesterwerk van Van Gogh. Voor onze nieuwe Park-collectie zijn we in de nalatenschap van de Hollandse meester gedoken en hebben wij ons laten meevoeren door zijn liefde voor Japanse kunst. Het resultaat is een prachtig behang waarmee jij nu gemakkelijk een echte Van Gogh in huis haalt.

bekijk meer

Ode aan... confectie

Het confectioneren van gordijnen is een ambacht. Ouderwets handwerk waarbij elk detail telt. Knippen, locken, zomen, plooien en stomen: tussen het inmeten en ophangen gaat een geduldig proces dat resulteert in haute-couture-gordijnen die volledig op jouw wensen zijn afgestemd. Wij geven je een kijkje in ons gordijnatelier.

bekijk meer

Ode aan... de vaas

Hij komt voor in talloze vormen en maten, is doorgaans geen grote kostenpost en geeft je bloemen een prachtige plekje: de vaas. De stylist van Home Made By is dol op deze smaakmaker en het effect dat hij teweeg kan brengen in een interieur

bekijk meer

Ode aan.. de PVC vloer

Duurzaam, geluiddempend & onderhoudsarm: een PVC-vloer is geschikt voor bijna alle ruimtes in huis. De nieuwste generaties PVC-vloeren zijn daarnaast mooier dan ooit én kunnen de goedkeuring wegdragen van milieuorganisaties. Geen wonder dat steeds meer mensen ontdekken dat dit type vloer vaak de ideale oplossing is.

bekijk meer

Ode aan... gordijnen

Gordijnen doen ontzettend veel voor een interieur. De mate van transparantie en de kleur van de stof zijn bepalend voor de sfeer in huis. Maar ook de afwerking van een gordijn is essentieel voor de uitstraling van de ruimte. Zou je het liefst willen kiezen voor raamdecoratie in luxe en karakteristieke stijl? Kies dan voor een plissé- of dupligordijn. Lees hier over de verschillen en overeenkomsten.

bekijk meer

Ode aan... de kaars

Met behulp van kaarsen creëer je gemakkelijk sfeer. Helemaal nu de tijd van wegkruipen onder aaibare plaids op de bank naast een knapperend haardvuur weer is aangebroken. Met het gure, Hollandse weer is het niet verwonderlijk dat wij Nederlanders van kaarsen houden. Ook de Home Made By stylist maakt graag gebruik van dit accessoire, dat we daarom volop in onze collectie terug zien.

bekijk meer

Ode aan... het Hygge behang

Al jarenlang komen de Scandinaviërs wereldwijd als de meest gelukkige mensen uit de bus. Waar ligt dit precies aan? De prachtige natuur die kenmerkend is voor deze landen? De manier waarop mensen daar met elkaar omgaan? Ook Denemarken is zo’n typisch gelukkig land. Wij schrijven het toe aan de Hygge-lifestyle die daar zijn oorsprong vindt en ook doorsijpelt in de Deense interieurs.

bekijk meer

Ode aan... linnen

Bij Home Made By werken wij het liefst alleen maar met mooie en natuurlijke materialen. Een goed voorbeeld hiervan is linnen: een veelzijdige en luchtige stof die een nonchalante look aan jouw interieur geeft. Linnen is afkomstig van de vlasplant en is een 100% natuurlijk product. De productie ervan gebeurt tevens op een zeer verantwoorde wijze. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je hier.

bekijk meer

Ode aan... sisal

Natuurlijk, oersterk en bijzonder stijlvol – het natuurproduct sisal is zeer geliefd. Ook bij Home Made By werken we graag met dit duurzame materiaal. Zo bewijst ons favoriete sisaltapijt hoeveel dit natuurproduct kan doen voor je interieur. Waar deze vezel vandaan komt? Wat de voordelen van sisal zijn? En hoe je ervoor zorgt dat jouw tapijt zo lang mogelijk mooi blijft? We gingen op onderzoek uit om bovenstaande vragen te beantwoorden.

bekijk meer

Ode aan... wol

Wol, misschien wel het mooiste materiaal dat Moeder Natuur ons te bieden heeft. Niet alleen de kledingkast heeft er baat bij, ook in huis profiteer je optimaal van alle goede eigenschappen van wol. Maar hoe verandert een dikke schapenvacht in een zacht en warm tapijt? Wij zochten het voor je uit.

bekijk meer

Ode aan... PVC

Door de jaren heen krijgt een vloer heel wat te verduren. Van stampende voeten en spontane vreugdedansjes tot schuivende stoelen en sneuvelend servies. Niet iedere vloer is bestand tegen het concert des levens. Een PVC-vloer is dat wel. Ondanks de wat ongezellige naam, hebben deze vloeren alles in zich om jou een huiselijk gevoel te geven.

bekijk meer

Ode aan... buitenverf

Een huis is zoveel meer dan vier muren en een dak. Het is de cocon waarin je je veilig en geborgen voelt. Het schild dat waakt over je meest waardevolle bezit. Dus is jouw gevel toe aan een opknapbeurt? Met de buitenverven van Home Made By bescherm en onderhoud je jouw (t)huis. Het voorjaar is de perfecte tijd om de buitenboel aan te pakken.

bekijk meer

Ode aan... behang

Van natuurlijk tot grafisch en van modern tot klassiek, de Home Made By behangcollectie bevat onverwachte combinaties in kleur en dessin. Onze stylisten werken graag met dit product, want met een relatief kleine handeling creëer je een groots effect. Maar welk effect heeft behang precies? En hoe gaat het productieproces in zijn werk? Wij vertellen het je hier.

bekijk meer

Ode aan... velours

Dat belangrijke ontwikkelingen invloed hebben op de wijze waarop we onze interieurs inrichten, is geen nieuws. Zo heeft de opkrabbelende economie ervoor gezorgd dat we steeds meer opschuiven van een praktische en simplistische inrichting naar een woning die zich kenmerkt door een luxe uitstraling. Het mag allemaal weer wat chiquer en velours onderstreept deze rijke tendens perfect. Hoe dit prachtige product tot stand komt, lees je hier

bekijk meer

Ode aan.. duurzame verf

De wens om verf van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden en tegelijkertijd een positieve verandering teweeg te brengen, heeft geresulteerd in de duurzame Nature Collection van Home Made By. Een collectie die tot stand is gekomen aan de hand van een aantal creatieve veranderingen in het productieproces.

bekijk meer