het thuis van de familie koning

Opdracht: Design Advies voor de benedenverdieping
Uitvoering: Beko Interieurs Heiloo
Stylist: ELINE DE GREEF

INTERIEUR STYLISTE ELINE OVER DIT ONTWERP

Bij de familie Koning wordt later dit jaar een aanbouw gerealiseerd aan de achterzijde van het huis. Een goed moment om het hele interieur van de benedenverdieping aan te pakken. 

Het uitgangspunt voor het interieur is de nieuwe keuken. Deze wordt uitgevoerd in een mooie beigetint voor de lage kasten en het eiland en walnotenhout voor de hoge kastenwand.  

Vanwege het gekozen houtpatroon in de keuken was de wens voor de vloer juist geen houtlook. Ik ben daarom gegaan voor een PVC vloer van VT Wonen, een betonlook maar in een warme beigetint. En niet in tegelformaat maar in visgraat patroon. Meneer en Mevrouw vonden dit een hele verassende en mooie keuze.  

Voor de lange wand die van de woonkamer naar de keuken loopt ben ik gegaan voor het Arte behang Mauna in een warme grijze tint. Dit behang heeft een geometrisch patroon met een natuurlijke uitstraling, het lijken net ingelegde strookjes hout. 

Om wat kleur toe te voegen aan het ontwerp heb ik in de keuken ook een behang toegepast, namelijk de Arte Puna. Dit is een behang met blokjes patroon in een mooie groene kleur. Hetzelfde behang heb ik ook in de hal weer laten terugkomen zodat de hele benedenverdieping een mooi geheel wordt. 

Als basiskleur heb ik gekozen voor de HMB kleur Albast, een mooie, rustige en warme kleur. Als accentkleur op een wand in de woonkamer heb ik gekozen voor de HMB kleur Khaki. Deze matched heel mooi met het groene behang. 

Voor de nieuwe achterpui, die bijna volledig van glas zal worden, heb ik gekozen voor een grof geweven inbetween gordijn, geconfectioneerd in een wave plooi. Deze zal komen te hangen aan een Interstill roederails in het bronskleurig. Stoer door het grove weefsel en chique door de rails. 

In de woonkamer achter het TV meubel heb ik gekozen voor akoestische panelen van Noakk, in de kleur walnoot. Op deze manier komt de kleur van de keuken ook weer mooi terug in de woonkamer. En in de hal, want ik heb ze daar ook toegepast.

Tenslotte heb ik zowel in de woonkamer, boven het bureau van de dochters, als in de hal stylepads van DockFour toegepast. 

 

moodboard

design plan

materialen