HET (T)HUIS VAN

Dit ontwerp is gemaakt voor een gezellig, groot gezin. Zij zijn naar een riante 2 onder 1 kap woning verhuisd en wilde de beneden verdieping een make-over geven. Hiervoor schakelde ze Beko Interieurs in.

Opdracht: 3D design plan begane grond
Uitvoering: Beko Interieurs Heiloo
Stylist: EMMA ZEESTRATEN

Interieur Styliste Emma over dit ontwerp

De wens van de klant was om van het huis een geheel te maken waarbij de kleuren, materialen en het meubilair mooi samenkomen. Ook wilde ze graag een echte eyecatcher in het huis. Dit is een leuke taak voor ons om over na te denken.

Uit de Design Date kwam naar voren dat als basis warme en natuurlijke kleuren de klant het meest aanspreken. Hiervoor heb ik de kleuren Canvas en Safari uitgezocht en deze laat ik terugkomen in de woning. Bijpassend aan deze kleuren ben ik opzoek gegaan naar een fotobehang als eyecatcher in de woning. In de fotobehangboeken van Muance heb ik het behang Rosewood gevonden.

Het behang komt in de eethoek op de lange wand. Deze lange wand heb ik op gesplitst door een roomdivider toe te passen van Walnoot hout. Op deze manier worden er twee ruimtes gecreëerd. De keuken is van hoogglans wit met een lichtgrijze aanrechtblad. Hier kon wat kleur aan toegevoegd worden. De kleur Pampas past onwijs goed bij het behang, dus deze heb ik op de wanden in de keuken toegepast. Er komt een eikenhouten eettafel met bestaande, groene, leren stoelen te staan voor 8 personen. Aan de bar komen dezelfde type stoelen te staan als om de eettafel alleen hoger.

Zoals eerder vernoemd komen de basiskleuren Canvas en Safari terug in de gehele woning. In de zithoek komt daar de kleur Mos bij voor wat meer warmte en sfeer. In de nis komt de bank Noah van INNO Living die daar precies in past, gecombineerd met een vloerkleed van Home Made By 122007 en een poef Esmeé van INNO Living. Vlak buiten de zithoek staat fauteuil Amy van Inno Living waar ze zich even alleen in kunnen terug trekken. Met veel visite is het dan mogelijk om deze bij de zithoek te zetten.

De gangdeur wordt vervangen in een mooie, stalen taatsdeur in de kleur RAL 8019, een hele donkerbruine kleur. Hier heb ik voor gekozen omdat deze kleur mooier voegt met de andere kleuren, een zwarte kleur zou hierbij te hard zijn.

Qua raambekleding spraken houten jaloezieën heel erg aan. Ik heb voor een bamboe jaloezie in een hele donkerbruine kleur gekozen, deze komen terug op alle ramen. Alleen bij de schuifpui heb ik gekozen voor gordijnen. Dit worden donkerbruine overgordijnen met een subtiele glans, gemaakt in een wave plooi. Deze komen te hangen aan een bronzen roede rails van Interstil.

MOODBOARD & DESIGNPLAN

HET RESULTAAT