Slaapkamer inrichten

Een goede nachtrust begint bij de inrichting van je slaapkamer. Maar waar begin je precies? Graag laten we zien hoe je de slaapkamer van je dromen kan inrichten. Een oase van rust.

Inrichten | Kleur op de muur | Vloeren | Bed | Kast op maat | Gordijnen | Verlichting | Accessoires | Advies

Welke woonstijl past bij je slaapkamer?

Als je denkt aan de slaapkamer van je dromen, wat zie je dan voor je? Denk je aan een modern interieur met een klassieke touch? Industrieel met warme accenten? Of een landelijk interieur? Wij hebben ons productaanbod onderverdeeld in deze drie woonstijlen: Barn, Park en Loft. Bekijk onze Home Stories om deze drie collecties te bekijken. Wil jij je graag laten adviseren bij het creëren van een interieur dat jouw eigen Home Story vertelt? We helpen je graag bij het vertellen van jouw verhaal!

 

Hoe kun je het best je slaapkamer inrichten?

Begin met de basis. Bekijk eerst wat voor een ruimte je slaapkamer is. Een grote slaapkamer vraagt om een andere inrichting dan een slaapkamer van klein formaat. Vervolgens ga je aan de slag met het kleurenpallet, de vloerbedekking, de positie van het bed en de juiste kast. Tot slot maak je van je slaapkamer echt een plek waar je elke avond graag naar terugkeert met passende gordijnen, sfeervolle verlichting en persoonlijke accenten. Interieuradvies nodig? We staan voor je klaar.

 

Kleur bekennen in de slaapkamer

Kleur is key! Het bepaalt de sfeer van je slaapkamer. Bepaal eerst welke kleuren je persoonlijk aanspreken. Overweeg dan of ze passen bij de functie van je slaapkamer: wil je er vooral ontspannen of ook werken of lezen? Voor ontspanning zijn rustige kleuren zoals blauw en groen een goede keuze. Als je je dag energiek wilt beginnen, kun je denken aan aardetinten op de muur. Denk ook aan de lichtinval. Kleuren komen beter uit de verf in slaapkamers met veel natuurlijk licht. Wat je ook kiest: vraag eerst kleurstalen aan of bekijk de kleuren in het echt.

 

Welke vloerbedekking kies je voor je slaapkamer?

De vloer is de fundering van je slaapkamer. Ga je voor comfort, onderhoudsgemak of esthetiek? Een slaapkamer met vloerbedekking biedt warmte en gezelligheid. Houten vloeren stralen tijdloze elegantie uit, maar vereisen wel wat onderhoud. PVC, laminaat en vinyl zijn daarentegen een stuk makkelijker te reinigen. Houd het complete plaatje voor ogen. Wat voor stijl wil je met je slaapkamer neerzetten? Kies een vloer die past bij je kleurenschema en je verdere inrichting. We helpen je graag met het vinden van een vloer voor het leven!

Positie van je bed telt

Met het verkeerde been uit bed stappen is binnenkort verleden tijd. De juiste positie van je bed bevordert een goede nachtrust. Positioneer je bed zo dat je profiteert van natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht om te voorkomen dat je te vroeg wakker wordt. Let er ook op dat je voldoende ruimte hebt aan beide kanten van het bed. Dan stap je makkelijk in en uit bed. Plaats het bed, als dat mogelijk is, niet direct tegenover een deur of raam. Zo behoud je je privacy en doezel je zonder zorgen weg.

De juiste kast voor de slaapkamer

Allereerst: ga voor genoeg opbergruimte! De juiste kast voor je slaapkamer heeft voldoende plaats voor kleding, schoenen en accessoires. Functionaliteit is daarbij essentieel, dus kies een kast met planken, lades en ophangruimte. Overweeg ook deuren met spiegels zodat je meteen je outfit kunt checken. Bovendien moet een kast duurzaam zijn en soepel sluitende deuren of laden hebben. Investeer in een kast die met je mee kan groeien en flexibel aanpasbaar is. Wat denk je van een kast op maat? Loop binnen in onze winkel voor persoonlijk advies.

Perfect passende gordijnen

Gordijnen zijn sfeerbepalend. Zachte, lichte stoffen geven je slaapkamer een luchtige uitstraling, terwijl zwaardere stoffen je meer warmte en privacy bieden. Zo zorgt linnen voor een natuurlijke uitstraling en staat satijn heel elegant. Verduisterende gordijnen maken je slaapkamer bovendien goed donker. Waar je oog ook op valt: meet nauwkeurig de raamafmetingen. Voor een nonchalante look tel je er nog eens een paar centimeter bij op, zodat de stof over de grond ligt gedrapeerd. Kom naar onze winkel voor een indruk en persoonlijk advies.

Verlichting in de slaapkamer

In de slaapkamer heb je zowel functionele als decoratieve verlichting nodig. Denk aan een plafondlamp of wandlamp, maar ook aan sfeerverlichting op je nachtkastje. Wel zo prettig wanneer de verlichting in je slaapkamer dimbaar is. Je wilt immers genoeg licht hebben om te kunnen lezen, maar ook rustig kunnen indommelen naast je nachtlampje. Denk goed na over de plaats van de verlichting, zodat je nooit wordt verblind als je net in bed ligt. Wil je dat we even met je meedenken? Plan een gratis Design Date!

Maak je slaapkamer af met accessoires

Een schilderij hier, een spiegel daar. Met accessoires geef je je slaapkamer de finishing touch. Een slaapkamer krijgt zo echt persoonlijkheid. Met wanddecoraties zoals foto’s en schilderijen breng je de muren tot leven. Met een vloerkleed, sprei en kussens haal je meer warmte in huis. En met planten, boeken en reissouvenirs, maak je van je slaapkamer een gezellig toevluchtsoord.

Hulp bij inrichten van de slaapkamer

Heb je hulp nodig bij het inrichten van de slaapkamer? Of je nu alleen je slaapkamer of je complete huis opnieuw wilt inrichten: wij zijn er voor persoonlijk interieuradvies. In een Design Date maken we graag kennis met je. Wie ben je, wat is voor jou belangrijk en hoe kunnen we jou het best helpen? Samen creëren we de slaapkamer van je dromen. Compleet ingericht naar jouw levensstijl, ruimte en designvoorkeuren.

Mijn huis laten stralen!