Woonkamer inrichten

De woonkamer is het hart van je huis. Het is dé plek om jouw persoonlijke smaak te weerspiegelen. Benieuwd hoe je dat doet? Onze interior designers staan voor je klaar. We laten je zien hoe je het best jouw woonkamer kunt inrichten.

Ontdek alle ideeën

Inrichten | Kleur | vloerbedekking | de bank | Kasten en een tv-meubel | Gordijnen | Verlichting | Accessoires | Advies

Hoe kun je het best de woonkamer inrichten?

Jouw eigen woning vraagt om een écht eigen woonkamer. Maar hoe vind je een woonstijl die bij je past? Welke kleuren en vloerbedekking horen daarbij? Hoe kies je de juiste meubels en accessoires? En waar moet je rekening mee houden bij een kleine of grote woonkamer? Wij zijn er voor inspiratie én persoonlijk advies. Onze interior designers verwelkomen je met plezier in de winkel.

Welke kleur past bij jouw woonkamer?

Of je nu gaat voor olijf of oker, palisander of pistache: kleur op de muur doet het altijd goed. Alleen: hoe kies je nou een kleur waarvan je het hele jaar geniet? Je wilt een kleur die alle seizoenen van de muur spat, passend bij de lichtinval van jouw woonkamer. Onze interior designers adviseren je graag over de juiste kleur- en materiaalkeuze voor jouw woonkamer. Loop gerust binnen in onze winkel.

 

oker

oker

palisander

palisander

pistache

pistache

Vloerbedekking kiezen voor woonkamer

Bij het kiezen van een vloer voor je woonkamer, neem je je budget, stijlvoorkeur én onderhoudsgemak in overweging. Zeker als je huisdieren of kinderen hebt. Van PVC tot tapijt en van laminaat tot vinyl: de interior designers van Home Made By zoeken tot de bodem uit welke vloer bij jouw woonkamer past. In een Design Date nemen we je persoonlijke lifestyle onder de loep en ontdekken we welke vloer de fundering vormt voor jouw woonkamer. Met een kleur en textuur die perfect past bij je interieur. Volledig in harmonie. 

De bank: het pronkstuk van de woonkamer

Het is de plek waar je neerploft, de dag verwerkt, vrienden ontvangt, televisie kijkt en de beste gesprekken voert: de bank. Zo veelzijdig als je leven is, zo veelzijdig moet dan ook je bank zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van onze Sofa Cosy Barn? Stoer, met naar buiten gewerkte naden en toch elegant door haar hoge metalen poten. Of bekijk de Minimal Loft. Op en top luxe. Dit model beschikt ook over een hoekelement, waardoor je de perfecte, comfy hoekbank kunt samenstellen. En hoe vind je de Sofa Classic Park? Een tijdloze klassieker. Bij Home Made By hebben we voor iedere woonstijl een passende bank. Kom vooral eerst even proefzitten in onze winkel. Proefliggen mag ook.

Kasten en een tv-meubel kiezen

Een woonkamer zoals die van jou, zo is er maar een. Om je woonkamer zo goed mogelijk tot haar recht te laten komen, heb je passende meubels nodig. Kasten, waarin je slim spullen wegwerkt. En een stijlvol dressoir. Eentje die dienst doet als tv-meubel én als opbergruimte. Qua kleur en materiaal volledig in harmonie met de look and feel van je woonkamer. Hoe dat eruit kan zien, schetsen onze interior designers graag voor je uit. Plan een Design Date voor een kast of dressoir op maat.

Gordijnen in de woonkamer: ideeën

Overgordijnen, transparante gordijnen of toch inbetween gordijnen? Daarmee haal je het daglicht in huis, maar kunnen voorbijgangers minder makkelijk naar binnen kijken. Ideaal voor genoeg privacy in de woonkamer, zonder je compleet af te sluiten van de buitenwereld. Wij maken graag je gordijnen op maat. Met de plooi, stof en afmetingen die jij voor ogen hebt. Onze interior designers voorzien je graag van persoonlijk advies: bij jou thuis of in onze winkel.

De perfecte verlichting voor in de woonkamer

Onmisbaar bij de inrichting van je woonkamer: lampen! Alleen: welke lamp zet je waar? Wat voor soort licht heb je nodig op welke plek? En hoe benut je daglicht het best in jouw woonkamer? Laat ons hier een licht op schijnen. Lees meer over een lichtplan en maak van je huis een stralend thuis. 

Maak de ruimte af met accessoires

It’s all in the details. Met accessoires maak je jouw woonkamer helemaal af. Denk aan kussens op de bank, een prachtig vloerkleed als centerpiece of bijzettafeltjes in verschillende hoogten. Vind je het lastig waar je moet beginnen? Check deze binnenkijkers. Laat jij je inspireren door de interieurs van Nadya, Astrid en Natasja?

Persoonlijk advies

Misschien wil je een complete make-over voor je woonkamer. Of gewoon een kleine update. Wat je wensen ook zijn: onze interior designers laten ze met liefde in vervulling gaan. Plan een gratis Design Date en tot binnenkort!

Mijn huis laten stralen!