intervieuws

Interviews

Eens in de zoveel tijd geven we personen met een uniek verhaal, bijzondere denkwijze of creatieve ontwerpen de mogelijkheid om bij Home Made By hun verhaal te delen. Een inspiratie voor ons als merk, maar ook een inspiratie voor jou als lezer. Verhalen die, net als onze Home Stories, door de bedenkers ervan tot leven zijn gebracht.  We hopen je leven te verrijken met deze prachtige verhalen.

lees meer

INTERVIEW

Kunstenares Tessa de Rijk

Tessa de Rijk maakt haar kunstwerken met haar eigen organische verf en zelf ontwikkelde borstels. De werken die zij maakt zijn groots en abstract en stralen een zekere rust uit. Wij zagen dan ook direct een link met onze collectie Loft. Wij spraken Tessa over haar kunstwerken, werkwijze en inspiratiebronnen.

lees meer

INTERVIEW

Beroepsmolenaar Piet Kempenaar

Hij behoort tot één van de weinige beroepsmolenaars die Nederland rijk is en heeft een enorme passie voor verf. Piet Kempenaar is samen met zijn Verfmolen De Kat een begrip binnen en buiten Nederland. We spraken met hem over pigmenten, verfluizen en over zijn historische molen waar jaarlijks meer dan 100.000 mensen een bezoekje aan brengen.

lees meer

INTERVIEW

Oprichter Erwin van de Belt

Thuis’ is een krachtige metafoor waar je een breed scala aan betekenissen aan kunt ophangen. In de interieurwereld is het één van de meest gebruikte termen. Maar waar staat het begrip eigenlijk voor? Wanneer kun je claimen dat je de ultieme thuishaven hebt gecreëerd? Wij vragen het Erwin van de Belt, oprichter van Home Made By.

lees meer

INTERVIEW

Kunstenares Adriana Meijer

Van architectuur en kunst tot internationale modebeurzen – bij Home Made By laten we ons door de meest diverse zaken inspireren. Deze week staan we stil bij het werk van kunstenares Adriana Meijer.

lees meer

INTERVIEW

Ben jij al thuis Nathalie?

Je thuis voelen heeft alles te maken met omringd worden door mensen waar je blij van wordt en spullen die bijzondere herinneringen oproepen. Items die je vervoeren naar de momenten waar je iedere dag wel aan wilt terugdenken. Ze maken dat je je thuis voelt. Iedere maand vragen we iemand om zijn of haar persoonlijke verhaal te vertellen. Welk item in huis draagt voor deze persoon bij aan het thuis gevoel? We vroegen het aan interieurstylist Nathalie Wieferink-Samson.

lees meer

INTERVIEW

Omgevingspsycholoog Joren van Dijk

De wereld van de omgevingspsychologie gaat ver. Of een omgeving geschikt is, hangt namelijk van veel verschillende factoren af, waaronder onze behoeften en ons gedrag. Wat is een voorbeeld van een typisch goede omgeving? Wat kunnen we zelf doen om onze omgeving te verbeteren? En hoe heeft ons beeld van wat goed en slecht gedrag is invloed op hoe we een bepaalde ruimte ervaren? Omgevingspsycholoog Joren van Dijk vertelt.

lees meer

INTERVIEW

Ben jij al thuis Heleen?

Je thuis voelen heeft alles te maken met omringd worden door mensen waar je blij van wordt en spullen die bijzondere herinneringen oproepen. Items die je vervoeren naar de momenten waar je iedere dag wel aan wilt terugdenken. Ze maken dat je je thuis voelt. Iedere maand vragen we iemand om zijn of haar persoonlijke verhaal te vertellen. Welk item in huis draagt voor deze persoon bij aan het thuis gevoel? We vroegen het aan Home Made By collega Heleen Fellinger.

lees meer

INTERVIEW

Ben jij al thuis Yvonne?

Je thuis voelen heeft alles te maken met omringd worden door mensen waar je blij van wordt en spullen die bijzondere herinneringen oproepen. Items die je vervoeren naar de momenten waar je iedere dag wel aan wilt terugdenken. Ze maken dat je je thuis voelt. Iedere maand vragen we iemand om zijn of haar persoonlijke verhaal te vertellen. Welk item in huis draagt voor deze persoon bij aan het thuis gevoel? We vroegen het aan Home Made By collega Yvonne Bieger.

lees meer

INTERVIEW

Ben jij al thuis Ester?

Je thuis voelen heeft alles te maken met omringd worden door mensen waar je blij van wordt en spullen die bijzondere herinneringen oproepen. Items die je vervoeren naar de momenten waar je iedere dag wel aan wilt terugdenken. Ze maken dat je je thuis voelt. Iedere maand vragen we iemand om zijn of haar persoonlijke verhaal te vertellen. Welk item in huis draagt voor deze persoon bij aan het thuis gevoel? We vroegen het aan Home Made By collega Ester Reniers.

lees meer

INTERVIEW

Architectuur Studio Groen

Bij Home Made By volgen we niet alleen de laatste trends op het gebied van interieur. Ook als het op architectuur aankomt, zijn we graag op de hoogte. We werken immers geregeld met architecten samen. Studio Groen+Schild trok onze aandacht toen ze een graansilo in Deventer op succesvolle wijze wisten te transformeren tot een uitgesproken werkruimte.

lees meer

INTERVIEW

Kunstenares Maartje Blans

Al van jongs af aan was het de tastbare kant van het kunstenaarschap die een grote aantrekkingskracht had op kunstenares Maartje Blans. De thema’s verstilling, kwetsbaarheid en vergankelijkheid geven haar kunstwerken een herkenbare gelaagdheid. Vijfeneenhalf jaar lang woonde ze in Beijing waar ze haar werk in een Chinese context kon plaatsen. We spraken met Maartje over haar fascinatie voor de natuur, haar werkwijze en de manier waarop China haar zowel op professioneel als persoonlijk vlak wist te verrijken.

lees meer

INTERVIEW

Karlijn Visser mede oprichter Holistik

Steeds meer mensen voelen zich aangetrokken tot Slow Living: een lifestyle die aanmoedigt om het vooral wat rustiger aan te doen. Om meer te genieten van de rust die een thuis kan brengen en je minder te druk maken om de wereld om je heen. Ook Karlijn Visser – medeoprichter van Holistik – kan zich vinden in deze trend waarbij multitasken plaatsmaakt voor monotasken. Alhoewel het groeien van haar platform gepaard gaat met grote drukte, zorgt Karlijn ervoor dat ook zij af en toe haar snelle leven op pauze zet.

lees meer

INTERVIEW

Kunstenares Anouk Rosenhart

Op een grauwe dinsdagmiddag betreden we het lichte atelier van Anouk Rosenhart. Een mooie, maar kleine ruimte waarin iedere centimeter goed wordt benut. Overal waar je kijkt, hangen kunstwerken en staan bakjes met mozaïeksteentjes. Anouk heeft zich, na het afronden van haar studie aan het Italiaanse Scuola Mosaicisti del Friuli, ten doel gesteld de moderne mozaïekkunst in Nederland te introduceren. Wij spraken Anouk over haar kunstwerken, manier van werken en inspiratiebronnen

lees meer

INTERVIEW

Designer Yoka Strada

Verf heeft vanuit een praktisch oogpunt de functie om een ruimte te onder- houden. De laatste jaren is de decoratieve rol van verf binnen een interieur steeds belangrijker geworden. Onze Designer Yoka neemt je aan de hand van de woonstijlen Park, Barn & Loft mee in de trends op het gebied van kleur voor het najaar 2018/2019.

lees meer