Eetkamer inrichten

De eetkamer is de gezelligste kamer van je huis. Benieuwd hoe je de eetkamer het best kunt inrichten om optimaal te genieten van lange avonden aan de keukentafel? Onze interior designers schotelen graag wat inspiratie en persoonlijk advies voor.

Inrichten | Kleuren | Vloerbedekking | Eettafel en eetkamerstoelen | Raamdecoratie | Verlichting | Accessoires | Advies

Hoe kun je het beste de eetkamer inrichten?

Of je nu een kleine eetkamer hebt of eentje aansluitend aan je woonkamer: er zijn allerlei manieren om jouw eetkamer écht van jou te maken. We laten je zien met welke elementen je de eetkamer helemaal eigen maakt. Van eettafel en stoelen tot verlichting en raamdecoratie. Natuurlijk staan we altijd voor je klaar voor persoonlijk advies.

Kleuren voor je eetkamer

Veel mensen kiezen voor neutrale kleuren zoals krijt of berk voor een rustige, uitnodigende ambiance. Wil je een eetkamer om avonden in te tafelen met vrienden? Denk dan aan warme, diepe tinten als Goud, Cranberry of Nacht. Zie je de eetkamer meer voor je als een plek waar heel de familie samenkomt? Met kleuren als Mimosa of Appel creëer je een vrolijk geheel waarbij iedereen zin heeft om aan te schuiven. Of schuif eerst bij ons aan, voor persoonlijk advies.

goud

goud

cranberry

cranberry

nacht

nacht

Welke vloerbedekking kies je voor je eetkamer?

De eetkamer is de plek waar je urenlang tafelt. Je geniet er van verse croissantjes, knisperend stokbrood en complete kerstdiners. De vloer van de eetkamer moet dan ook makkelijk schoon te houden zijn. Harde materialen zoals PVC, laminaat of vinyl zijn vaak de beste keuze, omdat je ze eenvoudig reinigt. Wil je toch liever tapijt? Ga dan voor een kortpolig tapijt. We kijken graag met je mee om een vloer uit te zoeken die past bij jouw eetkamersfeer en -gebruiken.

 

Eettafel en eetkamerstoelen

Bij het kiezen van een eettafel en stoelen voor de eetkamer is het belangrijk om de beschikbare ruimte in overweging te nemen. Kies een tafel die past bij de grootte van de eetkamer en het aantal mensen dat er regelmatig aan zal zitten. Bedenk vervolgens wat voor soort sfeer je wilt neerzetten. Wil je er urenlang borrelen met vrienden? Spelletjes spelen met de kinderen? Met een ronde tafel haal je gezelligheid in huis. Wil je een eettafel die ook dienst doet als bureau? Of waar je chique diners kunt hosten? Dan kun je kiezen voor een elegante, rechthoekige tafel. Vertel ons over jouw wensen. Dan zoeken we in een vrijblijvende Design Date uit welke eettafel en stoelen daarbij passen.

Raamdecoratie voor de eetkamer

Voor de eetkamer is het slim om raamdecoratie te kiezen die zowel privacy biedt als natuurlijk licht binnenlaat. Lichte gordijnen of jaloezieën zijn vaak ideaal voor de eetkamer. En wat denk je van plisségordijnen? Met deze sierlijke gordijnen geef je jouw eetkamer de sfeer waarnaar je verlangt: warm en geborgen of juist licht en open. Onze interior designers voorzien je graag van de juiste raamdecoratie in een persoonlijk advies. Bij jou thuis of in onze winkel.

De perfecte verlichting

Veel mensen vinden een hanglamp boven de eettafel onmisbaar. Deze moet de tafel gelijkmatig verlichten zonder te verblinden. Aanvullende verlichting, zoals wandlampen of vloerlampen, geeft de eetkamer een gezellig gevoel. Overweeg dimmers om in te kunnen spelen op verschillende gelegenheden. En ga voor warme, zachte kleuren voor de lampenkappen om een uitnodigende sfeer neer te zetten. Loop binnen in een van onze winkels voor een persoonlijk lichtplan. Samen creëren we een eetkamer waar niemand meer van tafel wil.

Maak je eetkamer af met accessoires

In de eetkamer wil je gaan voor stijlvolle, maar subtiele accessoires. Plaats een centerpiece op de eettafel, zoals een vaas met bloemen of een decoratieve schaal. Hang kunstwerken aan de muren die de eetkamer balanceren. Kies tafeldecoraties zoals placemats en servetten die passen bij je kleurenpallet. En hang een spiegel op om licht te reflecteren en de ruimte te vergroten. Maak het niet al te uitbundig, zodat je eetkamer geschikt is voor zowel huiselijke ontbijtjes als chique diners. Zo blijft het een plek waar iedereen zich thuis voelt. Wil je dat wij voor je aan de slag gaan? We nemen met plezier de volledige styling uit handen.

Persoonlijk advies

Heb je een bepaalde visie voor je eetkamer? Of weet je juist niet waar je moet beginnen met de inrichting? Plan een Design Date met onze interior designers. In deze gratis en vrijblijvende afspraak gaan we samen aan de slag. Wanneer je onze winkel uitloopt, zie je het helemaal voor je. De eetkamer van jouw dromen.

Boek een Design Date