MENU
Home Made By kleurtrends najaar 2019 2020

Kleurtrends Najaar 2019 - 2020

Op ieder moment in het jaar, op ieder tijdstip van de dag én met alle verschillende weertypen, geeft het licht magische veranderingen aan dezelfde plek. Dit seizoen vormt de beleving van lichtval de basis voor onze najaarscollectie. Het ontwerpen van een collectie begint altijd met kleur. Laat je meenemen in de trends en inspiratiebronnen voor najaar 2019-2020. De collecties Loft, Barn en Park hebben hun eigen karakter, maar vormen samen het handschrift van Home Made By. 

Home Story Loft 08

Voor de collectie Loft 08 werd ons Design team gegrepen door de schaduwkleuren die een stad laat zien bij zonsopkomst. Het geeft de straten een blauwe gloed die de koelte van een zonnige dag inluidt. Vooral in de winter hebben we behoefte aan dat licht. De schaduwzijde van de straat toont hier en daar prachtige zware donkere tinten. Deze diepe Home Made By-kleuren ‘Nacht’ en ‘Chocolade’ werden de basis van deze collectie. Blauwe gordijnen en blauwe jaloezieën geven door het invallende licht de ruimte telkens een andere blauwe gloed. De lichte tinten vragen in dit kleurenpalet om een andere richting dan blauw, zodat er een gebalanceerde spanning ontstaat. De mooie frisse olijftint met een chique vergrijsde wit zorgen dit seizoen voor balans.

Home Story Barn 08

Voor collectie Barn 08 heeft ons team zich laten inspireren door het lichtspel van de winterse natuur: contrasterende kleuren van helder zonlicht en stevige schaduwen. De kleuren van riet en grassen die na de zomer blijven staan vormen een prachtige basis voor het kleurenpalet. Kies voor de groenige kant van okertinten of buig juist naar de warme kant van het kleurverloop. Als je dit combineert met mooie donkergroene kleuren wordt het een evenwichtig en natuurlijk kleurenpalet. Met de donkere kleuren naast de lichte tinten breng je contrast aan in je interieur. Lichte kleuren zoals de vriendelijk witte Home Made By-kleur ‘Nimbus’ of een blauw getinte pastel als ‘Stratos’ zorgen voor licht in de ruimte.

Home Story Park 08

De prettige huiselijke sfeer die de collectie Park 08 dit seizoen uitstraalt is te danken aan de warme olijfkleuren en zachte oppervlaktes. Het is onvoorstelbaar wat een invloed deze kleur kan hebben op ons gemoed, hij geeft pure ontspanning. Met winters licht, een lage zon kleuren het mos warm groen en voelt het bos als een huis om in te leven. Zo geeft de groene sfeer het interieur een warme deken. Een accent in dezelfde groene sfeer mag hierin best wat pit tonen. De Home Made By-kleur ‘Acacia’ in combinatie met een vleugje rood geven een prachtig extra accent, voor wie durft. De materialen die we gebruikt hebben voor dit palet zijn zacht en vriendelijk. Van velours gordijnen tot een hoogpolig tapijt en kussens alsof ze van mos zijn gemaakt.

LET'S DESIGN TOGETHER

Boek een design date

LET'S DESIGN TOGETHER

Boek een design date