Geschiedenis van Louter

'Meer dan 100 jaar een begrip in Schoorl en omgeving'

Bezoek de winkel

Schildersbedrijf

De woorden Louter en verf zijn al meer dan 100 jaar een begrip in Schoorl en omgeving. Het in 1906 door Gert Louter opgerichte schildersbedrijf, later voortgezet door zoon Piet Louter, word inmiddels gerund door de 3e generatie Louter namelijk Gerard en Lucas en heeft momenteel 3 schilders in dienst.

De winkel

In 1963 werd het schildersbedrijf uitgebreid met een kleine winkel in verf en behang, opgestart door Riet Louter, de vrouw van Piet. Deze winkel, Decohome Louter, is langzamerhand overgenomen door de kinderen Lucas, Ria en Elly. In 2012 werd woninginrichter Pot in Schoorl overgenomen en was de huidige winkel een feit. Het assortiment  van verf en behang  werd uitgebreid met gordijnen, raamdecoratie en vloeren.

Home Made By

Door de naamsverandering van Decohome Louter naar Louter Woonprofessionals en de toevoeging van het merk Home Made By heeft de winkel begin 2018 een complete metamorfose ondergaan. Aan het assortiment zijn meubels en accessoires toegevoegd zodat de winkel een totaal concept kan bieden voor de aanpak van de gehele woning van vloer tot plafond. De klant kan hierbij kiezen of hij zelf aan de slag gaat of het werk overlaat aan de professionals van Louter zoals een stylist, stoffeerder, schilder of behanger.