Verf nr. 14 linseed lacker base 2

NO_14 NATURE EXTERIOR FULL GLOSS

LINSEED LACQUER

EIGENSCHAPPEN | ONZE MAKERS | WAT KAN | VOORBEREIDING | Verwerking | Milieu | VERKRIJGBAAR IN | VEILIGHEIDS- EN KENMERKENBLAD

ZOVEEL MEER DAN EEN HOOGGLANS LAK

Bescherm dat wat je lief hebt. Deze duurzame lakverf voor buiten bestaat uit natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie. NO_14 is geliefd dankzij de rijke, volle glans die grandeur en kracht uitstraalt. Toekomstige generaties zullen je dankbaar zijn.

Deze milieuvriendelijke zijdeglanzende duurzame verf voor gebruik buitenshuis bestaat voor ruim 80% uit natuurlijke grondstoffen en is bij uitstek geschikt voor houten ondergronden inclusief ondergronden die eerder zijn voorzien van alkyd-verflagen. Het is een natuurlijke aflak op basis van lijnolie. De veresterde oliën zorgen voor snellere droging en langer glansbehoud.

EEN POSITIEVE VERANDERING

Samen met jou willen wij een positieve verandering teweegbrengen, in je huis maar ook in de wereld om ons heen. Om goed geïnformeerd een keuze te maken zijn wij transparant over de manier waarop dit product wordt gemaakt, waar het vandaan komt en de specifieke eigenschappen.

Bij Home Made By geloven we dat een goed leven thuis begint. Daarom combineren we het beste vakmanschap het liefst met pure, natuurlijke materialen om producten te maken die er niet alleen mooi uitzien, maar je ook helpen om goed & gezond te leven. Dat lukt helaas nog niet bij ieder product, soms kiezen we voor de minst slechte oplossing omdat er geen duurzaam alternatief is. Hier zijn we altijd eerlijk over en we staan ​​met trots achter elk product in onze collecties. Uiteraard zorgen we er altijd voor dat we nooit inleveren op kwaliteit. Ontworpen om trends te overstijgen, dit zijn producten om altijd van te houden en die jouw huis 100% jou maken.

UNIEKE EIGENSCHAPPEN

• Op basis natuurlijke lijnolie-standolie, ruim 80% herwinbare plantaardige en minerale grondstoffen
• Bevat weinig oplosmiddelen, natuurlijke geur van lijnolie
• Uitermate geschikt voor het onderhoud van Monumenten
• Bekend als zogenaamde standverf
• Ideaal voor authentieke ondergronden, zeer elastisch waardoor minder kans op scheuren
• Uitstekende hechting op oude lijnolie én alkyd-verflagen
• Voortreffende buitenduurzaamheid
• Vloeit bijzonder mooi, prachtige ‘bolle’ hoogglans met een rijke uitstraling
• Leverbaar in alle Home Made By kleuren

WAT IS STANDVERF

Standverf staat voor verf met een standvermogen. Dit betekent dat de verf niet verzakt bij een maximale laagdikte. Je mag de NO_14 vol opzetten maar niet te dik. Dat is ook niet nodig, deze lak strijkt fantastisch, vloeit en dekt goed en droogt met een prachtig eindresultaat.

ONZE MAKERS

Als het om onze producten gaat zijn onze eisen ongeëvenaard. We kiezen ervoor om uitsluitend met de allerbeste en het liefst kleinschalige en lokale fabrikanten samen te werken. Vanuit een langdurige relatie streven we er samen met hen naar om de beste grondstoffen te vinden en deze door de meest bekwame vakmensen tot prachtige verfproducten te laten maken.

Onze NO_14 Nature Exterior Full Gloss wordt met passie voor ambacht en milieu in Nederland geproduceerd. Dit wordt gedaan door inmiddels al weer de derde generatie van een kleinschalig familiebedrijf dat volledige gespecialiseerd is in professionele, duurzame schildersverven.

WAT KAN JE ERMEE SCHILDEREN

Geschikt voor je kostbare houtwerk buitenshuis.

WAT ZIT ERIN

Samenstelling geldt voor NO_14 Nature Exterior Full Gloss Standaard Wit. Voor sommige kleuren kunnen afwijkingen gelden.

Deze lak is gemaakt van minimaal 81% aan natuurlijke grondstoffen. (water, herwinbare plantaardige en minerale stoffen)
Bindmiddel: Lijnolie-standolie, veresterde plantaardige olie
Pigment: Titaanwit
Vulstof: Zwaarspaat (Bariumsulfaat)
Hulpstof: Ca-Co-Zr droger, organische Stikstofverbinding, Bentoniet klei, Vet-alcoholsulfaat, Alifatische koolwaterstof
Vaste stof: ca. 43%-gewicht
VOS-gehalte: <296 g/ltr
Dichtheid: ca. 1,2 kg/ltr

WAT ZIJN IDEALE OMSTANDIGHEDEN

Verwerken bij een temperatuur tussen minimaal +10 °C en maximaal +25 °C en bij een relatieve luchtvochtigheid onder 80%. Zorg tijdens het drogen steeds voor voldoende ventilatie, dit komt de droging ten goede en is ook prettiger voor jezelf.

GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

De ondergrond dient draagkrachtig, schoon, droog en vetvrij te zijn.

Maak op onbekende ondergronden altijd eerst een proefvlak om zeker te weten dat de verf goed hecht

Zorg voor het juiste gereedschap, strijk bij voorkeur uit een strijkvaatje, dan kan het verfblik gesloten blijven.

Nieuw houtwerk: Voor een optimaal resultaat mag het vochtgehalte van het hout niet hoger zijn dan 18%. Scherpe kanten goed afronden. Breng eerst, bij voorkeur NO_10 Nature Exterior Primer, een grondlaag aan.

IJzer en staal: Voorbehandelen met een geschikte roestwerende primer volgens de specificaties van de leverancier en overgronden met NO_10.

Bestaand werk: Loszittende, gebarsten of gebladderde lagen verwijderen. Goed ontvetten met een daartoe geëigend middel, naspoelen met schoon water, daarna  mat schuren. Kale plekken behandelen als bij nieuw werk.

WAAR KAN JE HET MEE VERDUNNEN

Met gomterpentijn. Deze  is duurzaam, een minder duurzaam alternatief is terpentine.

HOE BRENG JE HET AAN

Voor en tijdens verwerking regelmatig goed oproeren, minimaal 3 minuten. Een gelijkmatige laag aanbrengen met kwast of roller. Breng bij voorkeur 2 lagen aan, tussendoor goed mat schuren. De verf mag vol opgezet worden maar niet te dik. Om te voorkomen dat de oppervlakte aandroogt maar de verflaag niet doordroogt en gaat schroeien kan je de verf opzetten met een roller en eventueel nastrijken met de kwast. Je brengt zo wat minder verf aan maar zorgt wel voor een mooie vloeiing.

HOE LANG MOET JE WACHTEN

NO_14 is stofdroog na circa 4 uur, overschilderbaar na 16-24 uur. Droogtijd geldt bij 20 °C, 65% Relatieve luchtvochtigheid, normale laagdikte en voldoende ventilatie. Een lagere temperatuur en/of hogere RLV vertraagt de droogtijd. Forceer niets, lijnolie heeft tijd nodig om goed door te drogen. Een eventueel volgende laag moet goed droog zijn om te kunnen schuren en overlakken.

HOEVEEL KAN JE ERMEE SCHILDEREN

Circa 10-12 m² per liter per laag. Het rendement kan, afhankelijk van de ondergrond en de applicatiemethode, afwijken.

HOE ONDERHOUD JE HET SCHILDERWERK HET BEST

Reinig regelmatig het buitenschilderwerk met een vochtige doek, bijvoorbeeld tijdens het ramenwassen.

HOE BEWAAR JE RESTJES

Koel bewaard in goed gesloten originele verpakking tenminste houdbaar tot 24 maanden na productiedatum. Na opening beperkt houdbaar. Houd er rekening mee dat in aangekleurde producten de pigmenten kunnen uitzakken, goed doorroeren voor de volgende verwerking. NO_14 is ongevoelig voor vorst.

EN ALS JE HET NIET WIL BEWAREN

Zowel vloeibare als opgedroogde resten in de verpakking behandelen als chemisch afval.

WAAR MOET JE VERDER NOG OP LETTEN

Niet eten, drinken of roken tijdens gebruik.

NO_14 bevat drogende olie. Doeken e.d. met drogende olie kunnen door broei ontbranden daarom uitgevouwen laten drogen of onder water bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren. Aanraking met de ogen en de huid vermijden. Kan een allergische reactie veroorzaken. Uitsluitend op goed geventileerde plaatsen gebruiken.
Zie het veiligheidsinformatieblad voor veilig en gezond werken.

MET RESPECT VOOR ONZE OMGEVING

De NO_14 is op  basis van natuurlijke grondstoffen, dit wil echter niet zeggen dat de verdunning ook milieuvriendelijk is.

Als je aarde net zo lief hebt als wij vragen wij je om de gebruikte verdunning na het reinigen van je kwast of roller niet in de gootsteen weg te spoelen maar te behandelen als chemisch afval.

Gereedschap voor aandrogen reinigen met gomterpentijn, gebruik hiervoor een leeg blik of glazen pot. Deze vloeibare resten mogen bij het chemisch afval. Is je kwast of roller volledig ingedroogd dan mag deze bij het huisafval.

VERKRIJGBAAR IN

1 ltr verpakking.

VEILIGHEIDS- EN KENMERKENBLAD

Veiligheidsblad    Safety data sheet