Home made by materialen dupli gordijnen

Dupli gordijnen materialen

Onze collectie plisségordijnen bestaat uit talloze kleuren, structuren en transparanties. De collectie plissé- en dupligordijnen bevat een uitgebreid aanbod stoffen, van lichtdoorlatend tot verduisterend, in alle kleurgroepen. Plissé- en dupligordijnen zijn bovendien verkrijgbaar in een groot aantal modellen met verschillende bedieningsmogelijkheden. Voor vrijwel elke situatie is er een oplossing. Onze Interior Designer helpt je graag bij het maken van de juiste kleur- en materiaalkeuze, in de winkel of bij jou thuis.

Verschil plissé- en dupligordijnen

Plissé- en dupligordijnen zijn wat betreft de techniek nagenoeg gelijk aan elkaar, maar de stof verschilt. Een plisséstof bestaat uit één geplisseerde stof. Een duplistof is opgebouwd uit twee stoffen, die samen een honingraat vormen. Plissé- en dupligordijnen hebben hierdoor elk een eigen uitstraling, die ook wordt bepaald door de gekozen plooibreedte. Plissé- en dupligordijnen zijn geschikt voor rechte ramen, vrijhangend of ingespannen. Ingespannen kan een oplossing zijn voor draai-kiepramen.

Materialen dupli gordijnen


Handwasbaar
Deze stoffen kun je wassen in een sopje van handwarm water met een zacht, niet-synthetisch wasmiddel. Meer informatie vind je in het wasvoorschrift dat je bij het plissé- of dupligordijn ontvangt. 

Vlamvertragend
Vlamvertragende stoffen zijn zelfdovend als de vuurhaard wordt weggehaald. 

Vuilafstotend
Vuilafstotende stoffen zijn voorzien van een speciale coating, waardoor vloeistoffen minder gemakkelijk worden opgenomen. Dit maakt de stoffen bijzonder geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld een keuken. Alle stoffen in deze collectie zijn bovendien antistatisch behandeld, waardoor zij geen stof aantrekken. 

Dessin
Deze stoffen zijn voorzien van een ingeweven dessin. Dessins zijn helemaal hip en net even anders. Op de dessinkaart zie je welke dessins er zijn en hoe de complete print eruitziet. 


Warmtewerend materiaal


Als extra warmtewering gewenst is, wordt het gebruik van een stof met extra warmtewerende eigenschappen aanbevolen. 

Gemetalliseerde achterzijde
De aluminium laag op de achterzijde van de stof zorgt voor extra daglicht- en warmtereflectie. 

Achterzijde met parelmoercoating
De parelmoercoating op de achterzijde van de stof zorgt voor extra daglicht- en warmtereflectie. Bovendien is de stof dankzij de coating goed bestand tegen vocht en uitwerpselen van insecten. Dit maakt de stof bijzonder geschikt voor plafond- ramen en serres. 

Witte achterzijde 
De witte achterzijde van de stof zorgt voor extra reflectie van daglicht en warmte. 


 

LET'S DESIGN TOGETHER!

 

 

LET'S DESIGN TOGETHER!