Verf nr. 01 NATURE INTERIOR SEALER LINSEED WALLPAINT BASE CLEAR

NO_01 NATURE INTERIOR SEALER

LINSEED WALLPAINT

 

EIGENSCHAPPEN ONZE MAKERS WAT KAN VOORBEREIDING Verwerking Milieu VERKRIJGBAAR IN Veiligheids- en kenmerkenblad

ZOVEEL MEER DAN EEN SEALER

Een duurzame basis. Voor de juiste voorbereiding en een optimaal eindresultaat is deze kleurloze sealer vervaardigd van natuurlijke grondstoffen, zoals lijnolie. NO_01 draagt bij aan een gezond binnenklimaat en hoogwaardige muurafwerking. Goed voor de muren, het milieu en voor jou.

Deze natuurlijke primer is een kleurloos, transparant voorstrijkmiddel voor muren. Dit product is oplosmiddelvrij. Door de kleine moleculen dringt de primer diep in de ondergrond door. Het verstevigt en fixeert poederende lagen en maakt sterk zuigende ondergronden geschikt voor het aanbrengen van de bijbehorende muurverf NO_02. Sealer en muurverf samen zorgen voor een ademend systeem.

EEN POSITIEVE VERANDERING

Samen met jou willen wij een positieve verandering teweegbrengen, in je huis maar ook in de wereld om ons heen. Om goed geïnformeerd een keuze te maken zijn wij transparant over de manier waarop dit product wordt gemaakt, waar het vandaan komt en de specifieke eigenschappen.

Bij Home Made By geloven we dat een goed leven thuis begint. Daarom combineren we het beste vakmanschap het liefst met pure, natuurlijke materialen om producten te maken die er niet alleen mooi uitzien, maar je ook helpen om goed & gezond te leven. Dat lukt helaas nog niet bij ieder product, soms kiezen we voor de minst slechte oplossing omdat er geen duurzaam alternatief is. Hier zijn we altijd eerlijk over en we staan ​​met trots achter elk product in onze collecties. Uiteraard zorgen we er altijd voor dat we nooit inleveren op kwaliteit. Ontworpen om trends te overstijgen, dit zijn producten om altijd van te houden en die jouw huis 100% jou maken.

 

UNIEKE EIGENSCHAPPEN

• Op natuurlijke basis: lijnolie geëmulgeerd in water
• 100% oplosmiddelvrij, natuurlijke geur van lijnolie
• Past helemaal in een ecologisch interieur
• Verstevigend en fixerend, zorgt voor een ideale grondlaag voor muurverf
• Heft zuiging van de ondergrond op, geen vlekken of aanzetten in de opvolgende laag muurverf
• Dringt diep in de ondergrond door
• Professionele kwaliteit, voldoet aan de ARBO-eisen voor binnen
• Ademend

 

ONZE MAKERS

Als het om onze producten gaat zijn onze eisen ongeëvenaard. We kiezen ervoor om uitsluitend met de allerbeste en het liefst kleinschalige en lokale fabrikanten samen te werken. Vanuit een langdurige relatie streven we er samen met hen naar om de beste grondstoffen te vinden en deze door de meest bekwame vakmensen tot prachtige verfproducten te laten maken.

Onze NO_01 Nature Interior Sealer wordt met passie voor ambacht en milieu in Nederland geproduceerd. Dit wordt gedaan door inmiddels al weer de derde generatie van een kleinschalig familiebedrijf dat volledige gespecialiseerd is in professionele, duurzame schildersverven.

 

WAT KAN JE ERMEE SCHILDEREN

Je wanden en muren binnenshuis als ideale voorbereiding op het aanbrengen van onze muurverf NO_02 Nature Interior Matt.

WAT ZIT ERIN

Deze Sealer is gemaakt met ruim 80% aan herwinbare plantaardige en minerale grondstoffen.

Bindmiddel: Lijnolie geëmulgeerd in water
Vaste stof: ca 14% -gewicht
VOS-gehalte: <30 g/ltr
Dichtheid: ca 1,3 kg/ltr

WAT ZIJN IDEALE OMSTANDIGHEDEN

Verwerken bij een temperatuur tussen minimaal  +10°C en maximaal +30°C en bij een relatieve luchtvochtigheid onder 80%. Waterdamp moet afgevoerd worden voor een goede droging, zorg daarom tijdens het drogen steeds voor voldoende ventilatie. Ook prettiger voor jezelf.

 

GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

De ondergrond dient draagkrachtig, schoon, droog en vetvrij te zijn.

Maak op onbekende ondergronden altijd eerst een proefvlak om zeker te weten dat de sealer goed intrekt, hecht en niet reageert met de ondergrond.

Zorg voor het juiste gereedschap, werk schoon en dek de omgeving goed af tegen spatten.

 

WAAR KAN JE HET MEE VERDUNNEN

Met schoon water.

HOE BRENG JE HET AAN

NO_01 breng je het eenvoudigst aan met een vachtroller. Op wanden van beneden naar boven werken om uitlopers te vermijden. Niet verwerken op een dichte ondergrond. Kies hiervoor een met water verdunde muurverf NO_02 als grondlaag.

HOE LANG MOET JE WACHTEN

NO_01 is overschilderbaar na circa 6-8 uur.    
Droogtijd geldt bij 20°C, 65% relatieve luchtvochtigheid en voldoende ventilatie.

HOEVEEL KAN JE ERMEE SCHILDEREN

Circa 6-8 m² per liter per laag. Het rendement kan, afhankelijk van de zuiging van de ondergrond en de applicatiemethode, afwijken.

HOE BEWAAR JE RESTJES

In gesloten verpakking minimaal 2 jaar houdbaar. Na opening beperkt houdbaar. NO_01 is niet vorstbestendig.

EN ALS JE HET NIET WIL BEWAREN

Uitsluitend droge productresten bij het huisvuil weggooien. Vloeibare resten behandelen als chemisch afval.

 

MET RESPECT VOOR ONZE OMGEVING

Watergedragen wil niet zeggen dat het ook milieuvriendelijk is.
Als je aarde net zo lief hebt als wij vragen wij je om kwasten en rollers niet onder de kraan schoon te spoelen maar te behandelen als chemisch afval.

Gereedschap voor aandrogen reinigen met lauw water en eventueel zeep, gebruik hiervoor een lege emmer of glazen pot. Deze vloeibare resten mogen bij het chemisch afval. Is je kwast of roller volledig ingedroogd dan mag deze bij het huisafval.

 

VERKRIJGBAAR IN

2,5 ltr verpakking

 

Veiligheids- en kenmerkenblad

Veiligheidsblad    Safety data sheet