Verf nr. 02 NATURE INTERIOR MATT LINSEED WALLPAINT BASE 2

NO_02 NATURE INTERIOR MATT

LINSEED WALLPAINT

 

EIGENSCHAPPEN | ONZE MAKERS | WAT KAN | VOORBEREIDING | Verwerking | Milieu | VERKRIJGBAAR IN | VEILIGHEIDS- EN KENMERKENBLAD

ZOVEEL MEER DAN EEN MUURVERF

Kwaliteit van leven, opnieuw uitgevonden. Als muren konden praten, zouden ze kiezen voor onze duurzame muurverf. NO_02 levert door zijn matheid prachtige diepe kleuren en zorgt voor een gezond binnenklimaat dankzij de basis van natuurlijke lijnolie. Goed voor de muren, het milieu en voor jou.

Deze duurzame en natuurlijke muurverf voor gebruik binnenshuis is één van de meest milieuvriendelijke verven van Home Made By. Geformuleerd om ultieme prestaties te leveren met een prachtige diepe kleur en een matte afwerking. De verf is samengesteld uit meer dan 98% natuurlijke grondstoffen, is vrij van oplosmiddelen en past hierdoor in een ecologisch interieur. Deze moderne emulsie is schrobvast, heeft een uitstekende dekking en kan toegepast worden in intensief gebruikte ruimtes.

Samen met de NO_01 Nature Interior Sealer zorgt deze muurverf voor een dampdoorlatend verfsysteem waardoor vocht kan uittreden en er geen onthechting van de verflagen ontstaat.

EEN POSITIEVE VERANDERING

Samen met jou willen wij een positieve verandering teweegbrengen, in je huis maar ook in de wereld om ons heen. Om goed geïnformeerd een keuze te maken zijn wij transparant over de manier waarop dit product wordt gemaakt, waar het vandaan komt en de specifieke eigenschappen.

Bij Home Made By geloven we dat een goed leven thuis begint. Daarom combineren we het beste vakmanschap het liefst met pure, natuurlijke materialen om producten te maken die er niet alleen mooi uitzien, maar je ook helpen om goed & gezond te leven. Dat lukt helaas nog niet bij ieder product, soms kiezen we voor de minst slechte oplossing omdat er geen duurzaam alternatief is. Hier zijn we altijd eerlijk over en we staan ​​met trots achter elk product in onze collecties. Uiteraard zorgen we er altijd voor dat we nooit inleveren op kwaliteit. Ontworpen om trends te overstijgen, dit zijn producten om altijd van te houden en die jouw huis 100% jou maken.

UNIEKE EIGENSCHAPPEN

• Op natuurlijke basis: de verf bestaat uit meer dan 98% natuurlijke grondstoffen
• 100% oplosmiddelvrij, natuurlijke geur van lijnolie en bergamotolie
• Vrij van plastics
• Past helemaal in een ecologisch interieur
• Professionele schilders kwaliteit, voldoet aan de ARBO-eisen voor binnen
• Intens mat waardoor deze oneindige diepte creëert
• Uitstekende dekking
• Langere opentijd maakt nat-in-nat werken mogelijk: dit zorgt voor een egaler eindresultaat
• Reinigbaar: de verf is schrobvast nadat deze circa 4 weken heeft kunnen drogen
• Ademend
• Niet statisch oplaadbaar, trekt geen stofdeeltjes aan waardoor muren niet vlekkerig gaan ogen.
• Leverbaar in alle Home Made By kleuren met uitzondering van heldere wittinten

ONZE MAKERS

Als het om onze producten gaat zijn onze eisen ongeëvenaard. We kiezen ervoor om uitsluitend met de allerbeste en het liefst kleinschalige en lokale fabrikanten samen te werken. Vanuit een langdurige relatie streven we er samen met hen naar om de beste grondstoffen te vinden en deze door de meest bekwame vakmensen tot prachtige verfproducten te laten maken.

Onze NO_02  Nature Interior Matt wordt met passie voor ambacht en milieu in Nederland geproduceerd. Dit wordt gedaan door inmiddels al weer de derde generatie van een kleinschalig familiebedrijf dat volledige gespecialiseerd is in professionele, duurzame schildersverven.

WAT KAN JE ERMEE SCHILDEREN

Geschikt voor je muren en plafonds binnenshuis.

WAT ZIT ERIN

Samenstelling geldt voor NO_02  Nature Interior Matt Standaard Wit. Voor sommige kleuren kunnen afwijkingen gelden.

Deze muurverf is gemaakt van minimaal 98% aan natuurlijke grondstoffen (water, herwinbare plantaardige stoffen, minerale stoffen)

Bindmiddel: Lijnolie-standolie, veresterde plantaardige olie
Pigment: Titaanwit
Vulstof: krijt (Calciumcarbonaat)
Hulpstof: Co-droger, Cellulose derivaat, Vetzuur-alcoholester, Polyfosfaat, Bergamotolie, Zwavelammoniumverbinding.
Vaste stof: ca. 56%-gewicht
VOS-gehalte: <2 g/ltr
Dichtheid: ca. 1,5 kg/ltr

WAT ZIJN IDEALE OMSTANDIGHEDEN

Verwerken bij een temperatuur tussen minimaal +5 °C en maximaal +30 °C en bij een relatieve luchtvochtigheid onder 80%. Waterdamp moet afgevoerd worden voor een goede droging, zorg daarom tijdens het drogen steeds voor voldoende ventilatie. Ook prettiger voor jezelf.

GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

De ondergrond moet schoon, droog, vetvrij en draagkrachtig zijn.

Maak op onbekende ondergronden altijd eerst een proefvlak om zeker te weten of de verf goed hecht en niet reageert met de ondergrond. 

Zorg voor het juiste gereedschap, werk schoon en dek de omgeving goed af tegen spatten. 

Nieuw werk: bij zuigende ondergrond als gipsplaten kalkzandsteen, cement- en pleisterlagen en dergelijke voorstrijken met 15-20% verdunde Nature Interior Matt. Zeer sterk zuigende of licht poederende ondergronden voorbehandelen met NO_01 Nature Interior Sealer. Verse minerale ondergronden als cementlagen, pleisterwerk en dergelijke moeten minstens drie weken oud zijn en mogen niet meer alkalisch reageren. Board, spaanplaat en andere houten ondergronden voorbehandelen met NO_10 Nature Exterieur Primer.

Bestaand werk: slechte en gebladderde lagen verwijderen. Stofvrij maken. Vochtkringen en nicotineaanslag isoleren met een daartoe geschikt middel

Bestaand werk: slechte en gebladderde lagen verwijderen. Stofvrij maken. Vochtkringen en nicotineaanslag isoleren met een daartoe geschikt middel.

WAAR KAN JE HET MEE VERDUNNEN

Met schoon water.

HOE BRENG JE HET AAN

Voor verwerking goed oproeren. Bij gebruik van meerdere verpakkingen voor gebruik mengen om eventuele verschillen in tint te voorkomen. Een gelijkmatige laag aanbrengen met kwast, roller of spuit.

HOE LANG MOET JE WACHTEN

NO_02 is overschilderbaar na 8 uur. Droogtijd geldt bij 20°C, 65% Relatieve luchtvochtigheid, normale laagdikte en voldoende ventilatie. Een lagere temperatuur en/of hogere RLV vertraagt de droogtijd.

HOEVEEL KAN JE ERMEE SCHILDEREN

Circa 6-8 m² per liter per laag. Het rendement kan, afhankelijk van de ondergrond en de applicatiemethode, afwijken.

HOE ONDERHOUD JE HET SCHILDERWERK HET BEST

Een verse laag muurverf de eerste vier weken niet vochtig reinigen.
Daarna is de wand eenvoudig te reinigen met een vochtige doek

HOE BEWAAR JE RESTJES

Koel bewaard in goed gesloten originele verpakking tenminste houdbaar tot 12 maanden na productiedatum. Na opening beperkt houdbaar. Houdt er rekening mee dat in aangekleurde producten de pigmenten kunnen uitzakken, goed doorroeren voor de volgende verwerking. NO_02 is niet vorstbestendig.

EN ALS JE HET NIET WIL BEWAREN

Uitsluitend droge productresten bij het huisvuil weggooien. Vloeibare resten behandelen als chemisch afval.

WAAR MOET JE VERDER NOG OP LETTEN

Niet eten, drinken of roken tijdens gebruik.

NO_02 bevat drogende olie. Doeken e.d. met drogende olie kunnen door broei ontbranden: uitgevouwen laten drogen of onder water bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren. Aanraking met de ogen en de huid vermijden. Uitsluitend op goed geventileerde plaatsen gebruiken.
Zie het veiligheidsinformatieblad voor veilig en gezond werken.

MET RESPECT VOOR ONZE OMGEVING

Watergedragen wil niet zeggen dat het ook milieuvriendelijk is.
Als je aarde net zo lief hebt als wij vragen wij je om kwasten en rollers niet onder de kraan schoon te spoelen maar te behandelen als chemisch afval.

Gereedschap voor aandrogen reinigen met lauw water en eventueel zeep, gebruik hiervoor een leeg blik of glazen pot. Deze vloeibare resten mogen bij het chemisch afval. Is je kwast of roller volledig ingedroogd dan mag deze bij het huisafval.

VERKRIJGBAAR IN

2,5 ltr. en 5 ltr. verpakkingen

VEILIGHEIDS- EN KENMERKENBLAD

Veiligheidsblad    Safety data sheet