100 jaar 't Binnenhuis

Aandacht vragen voor een prestatie waar wij zelf een klein onderdeel van zijn voelt wat ongemakkelijk, maar het onopgemerkt voorbij laten gaan was zeker niet de bedoeling. Wat ontstond met een bescheiden idee groeide al snel uit tot een waanzinnig jubileumfeest. Zaterdag 4 November vierden wij ons 100 jarig jubileum in het bijzijn van onze familie, vrienden, leveranciers en klanten.

- H I S T O R I E - 

Waar 100 jaar geleden de manufacturen en huishoudtextiel nog een belangrijk onderdeel was van het aanbod is dat gaandeweg verschoven naar alleen maar woningstoffering. De tijd voor 1962 is voor ons wat onbekend maar de jaren 60 en 70 was de tijd waarin het kamerbrede tapijt zijn intrede deed. Daarvoor naaiden Wilma haar ouders de stroken Jabo ’s ochtends in alle vroegte aan elkaar waarna Wilma haar vader op pad ging om het te leggen en haar moeder de winkel open deed en de gordijnen naaide.

Wilma haar ouders zijn altijd meegegroeid met de tijd. Kwam het pand van de buurman te koop dan werd dat erbij betrokken. Durven investeren in de toekomst dat vergt moed. Er waren goede tijden maar onze branche heeft ook zeker zware periodes gekend. In 1995 stapte Wilma in de zaak waarna ze in 2000 de zaak van haar ouders over nam. Haar vader deed toen een stapje terug. Maar toen in 2003 een grote verbouwing plaats vond was hij dagelijks de eerste die kwam en degene die het licht uit deed. Dat was slechts een paar maanden voordat hij onverwachts overleed. Hij zou trots zijn geweest op deze mijlpaal.

Wilma haar moeder bleef nog 11 jaar trouw een aantal dagen per week werken, maar toen we in 2011 wederom de winkel volledig gingen verbouwen was het mooi geweest. Toch kunnen we nog steeds beroep op haar doen als een gordijn wat langer of korter moet worden gemaakt. 

- T O E K O M S T - 

Ondertussen is het zo’n 15 jaar geleden dat Manon als stagiaire ’t Binnenhuis kwam binnenlopen. Zij voorziet elke dag veel klanten van een creatief (product)advies. Dat verschilt van een kleur- of product advies in de zaak naar een compleet uitgewerkt 3D Design Plan. Inmiddels mogen Wilma en Manon elkaar alweer vier jaar compagnons noemen. 

De laatste jaren is de wereld van de woninginrichting sterk veranderd, niet in de uitvoering maar wel in de aandacht voor de klanten. We werken veel meer op afspraak en kunnen daardoor veel gerichter klanten bedienen. Daarvoor is een nieuwe stap nodig. We gaan de aankomende tijd toewerken naar een kleinere showroom/atelier waar de klant nog steeds van harte welkom is maar waar we nog meer op afspraak kunnen werken. Hiervoor is een forse verbouwing nodig dus voorlopig veranderd er nog niet veel, maar de eerste gesprekken met de aannemer en architect zijn al geweest. 

Wij kijken terug op een geslaagd jubileumfeest maar kijken ook verheugd naar de toekomst en alles wat ons nog te wachten staat! Wordt vervolgd…