• Inspiratie
  • Welke invloed hebben intense en neutrale kleuren op mijn interieur?

De invloed van kleur

De muren van jouw huis vormen het decor van alle mooie momenten die je thuis beleeft. Zo weerspiegelt iedere muur een deel van wie jij bent. Met verf kun je een persoonlijk statement maken, maar voor welke kleur kies je dan? Houd je van een opvallende tint? Of ga je juist liever voor overwegend neutrale kleuren?

JOUW KLEURENPALET
Het ultieme thuisgevoel is voor iedereen anders. Waar de een zich thuis voelt in een stoere loft, trekt de ander zich liever terug in een romantische woonboerderij. Zo is het ook met kleur. De muren van je huis zijn als een canvas waarvan jij bepaalt hoe het wordt ingekleurd. De ene kleur spreekt je meer aan dan de ander. Hoe vaak word je als kind niet gevraagd wat je lievelingskleur is? Een vraag die je toen simpelweg beantwoordde met roze, blauw, groen of geel. Inmiddels ligt dat waarschijnlijk iets genuanceerder. Vaak zijn het bepaalde kleurgroepen die je aanspreken zoals natuurlijke tinten, poedertonen of primaire kleuren. Binnen deze kleurgroep is er meestal wel één kleur aan te wijzen die jou het meest aanspreekt, dit zou zomaar eens jouw ‘thuiskleur’ kunnen worden.

MUREN MET LEF
Afgestemd op jouw woonwensen en stijl geef je met verf jouw huis een eigen karakter. Zelfs de kleinste aanpassing kan grote wonderen verrichten. Door verf op een slimme manier toe te passen, oogt een ruimte optisch groter of juist knusser. Zo kan je met een accentmuur een kleine ruimte meer diepte geven en met een geschilderde lambrisering maak je een hoge ruimte een stuk huiselijker. Dus wil jij je interieur meer lef geven? Ga dan voor mooie, intense kleuren op de muur.

NEUTRALE KLEUREN SAAI?
Hebben intense kleuren niet jouw voorkeur, maar ben je bang dat als je kiest voor neutrale kleuren dit snel gaat vervelen? Juist kalme tinten geven rust aan een interieur en bieden veel mogelijkheden om te combineren. Zo kun je met diverse wittinten een ruimte extra diepte geven. Zoals met witte tinten in raamdecoratie, wanden en kleden op de vloer. Dit creëert een zekere gelaagdheid in de ruimte die blijft boeien. Wil je toch kleur in je interieur? Kies dan voor een mooi kunstwerk, dit komt in een interieur met neutrale kleuren extra goed tot z’n recht.

VERSCHILLENDE NUANCES
Van een neutrale variant tot een opvallende toon: kleuren zijn er in vele verschillende nuances. Juist door een kleur in verschillende nuances toe te passen, creëer je harmonie bij jou thuis. Wil je niet te ver uit je comfortzone? Kies dan voor de wat zachtere tinten van jouw favoriete kleur. Denk je graag out of the box? Maak dan een statement door de krachtigste tonen van jouw huiskleur toe te passen. Met accessoires laat je ook de overige kleuren uit je favoriete kleurgroep terugkomen in huis.

EEN HOMOGEEN GEHEEL
Behalve dat de kleurkeuze afhankelijk is van smaak, is het ook belangrijk om de functie van de ruimte mee te laten wegen. Een kleur waar je vrolijk van wordt, hoort thuis in de woonkamer. Kleuren die je tot rust brengen, komen het best tot hun recht in de slaapkamer. Elke ruimte vraagt om een andere kleur, maar stem de kleuren van alle ruimtes wel op elkaar af. Beperk je tot de kleurgroep waar je huiskleur toebehoort om een homogeen geheel te creëren. Een andere factor is de grootte van de muur. Hoe groter de muur, hoe zwaarder het effect van de kleur die je erop aanbrengt.

VRAAG HET DE VAKSPECIALIST
Met een afgestemd kleurenpalet creëer je een mooie basis voor het ultieme thuisgevoel. De Home Made By stylist helpt je graag bij het kiezen van jouw huiskleur, de Home Made By schilder weet precies welk type verf jij nodig hebt.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!