HET (T)HUIS VAN Anne en Bob

Het (t)huis van Anne en Bob

Anne & Bob verhuizen van een oud appartement naar een nieuwbouw in de Amsterdamse Houthaven. Ze hebben veel geluk met dit huis met drie verdiepingen en vrij uitzicht over het IJ. De entree is op de bovenste verdieping die tevens de keuken is. Op de tweede en eerste verdieping liggen de woonkamer en de slaapkamers. Ze schakelen mij in omdat ze een druk en vol leven hebben en graag ontzorgd willen worden. Hun vrije tijd brengen ze liever door op hun zeilboot. Opdracht: een licht huis met een rustgevende eigentijdse uitstraling.

Ariane over dit ontwerp

De ruimtes hebben een praktische indeling, aan de voor- en achterkant zijn grote ramen. Om de ruimtes met elkaar te verbinden krijgen alle verdiepingen dezelfde pvc plankenvloer. Elke ruimte krijgt zijn eigen sfeer en samenhang door kleuren die op elkaar aansluiten.
Door hun liefde voor het water is gekozen voor blauw, zachtgrijs en zand. Anne is arts en heeft vaak avonddiensten. Overdag wegdromen kan goed met een mooie diep blauwe muur in de slaapkamer. Gordijnen met extra coating om het licht buiten te houden. In de woonkamer komt een zandkleur op de wand. Een groot kleed verbindt de grijze bank en de ecru stoelen. Voor de ramen luchtig los vallende naturelkleurige gordijnen die overdag genoeg licht doorlaten en in de avond de kamer behaaglijk maken. Een oud Hollandse kast wordt geverfd in de kleur zeehond en krijgt een plaats in de keuken. Samen met de strakke keuken en de warme vloer krijgt het geheel een uitnodigende sfeer. Dit is een thuis waar Anne en Bob tot rust komen en volop kunnen genieten!

KLEUR- EN MATERIALENPALET

MOODBOARD & Designadvies

Moodboard Anne en Rob
matreialenpalet Anne en Bob

WIL JIJ OOK EEN MOOI (T)HUIS?

Plan dan een Design Date met Ariane

Boek een Design Date