Geschiedenis Konijnendijk Woontrends

Konijnendijk Woontrends in zijn huidige vorm is gestart op 3 april 1996 op de Dorpsstraat 119 in Zuid-Beijerland door Johan en Anita, maar de naam Konijnendijk heeft een veel langere geschiedenis.

Op de Dorpsstraat nummer 169 werd er in de winkel van de familie Konijnendijk  indertijd niet alleen kleding, modeaccessoires

en fournituren verkocht, maar ook woningtextiel. De winkel werd gerund door de twee broers Konijnendijk, Ad en Gerrit en hun echtgenotes Aart en Janny.

Toen de winkel uit zijn jasje begon te groeien, zo rond de jaren ‘70 is de winkel opgesplitst in een modezaak en een interieurwinkel.

Mode bleef op nr. 169 en interieur ging naar nr. 119 op de Dorpsstraat.

De winkel is een historisch pand, waarvan de historie helemaal terug gaat naar het jaar 1800.

In vroegere tijden is het een Herberg geweest met wagenschuur en later een café “het Wapen van Zuid-Beijerland”. “Dit café was de voornaamste vergadergelegenheid in het dorp, voor ambachts- en polderautoriteiten”. Op Zaterdag hadden de boeren er hun “beurs”.

Er wordt nú nog steeds heel wat vergaderd en goede gesprekken gevoerd wel of niet onder het genot van een lekker wijntje, dus wat dat betreft is er nog niet veel veranderd.

En zoals dat een goede “Herberg” betaamt, staat de klant hier nog altijd centraal.

oude foto pand