Binnenkijken bij stylist Nathalie

Dag in dag uit is onze stylist Nathalie bezig met de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur. Elke week creëert ze de mooiste interieurs voor onze klanten, maar hoe ziet haar eigen woning er eigenlijk uit? Je leest en ziet het in deze blog.

Hoe lang ben je al interieurstylist?

"Stiekem al een beetje vanaf mijn eerste baantje. Met 14 jaar werkte ik bij een Antiquariaat waar ik klanten hulp bood bij het kiezen van de juiste kleur lijst en passe-partout bij hun kunstwerk. Dit persoonlijke kunstwerk maakte een belangrijk deel uit van hun interieur waardoor mijn advies niet alleen moest kloppen met het ingelijste werk, maar dus ook met de ruimte waar het in kwam te hangen. Ik leerde hierdoor snel verder te kijken dan puur het kunstwerk en nog meer in het hoofd van mijn klant te duiken."

Wat is jouw manier van stylen?

"Ik ben zelf een groot liefhebber van grootse gebaren. Je zal bij mij nooit allemaal losse prullaria vinden. Het maakt mij en de ruimte onrustig. Door juist dingen met elkaar te verbinden tot 1 geheel, maak je dat een ruimte in balans komt. Dit maakt het heerlijk overzichtelijk en zo krijgt alles precies de juiste aandacht die het verdient. Op het gebied van kleur en materiaal houd ik op dit moment het meest van die diepe en intense contrasten. Ik kleur letterlijk mijn leven! Door de combinatie van verschillende materialen hou ik het bovendien spannend en dynamisch."

 

Nathalie: "Ik houd ontzettend van mijn werk! Niet alleen door de veelzijdigheid en creativiteit van het vak maar nog het meest door de eer die ik heb om bij iedere klant een kijkje in hun leven te mogen nemen. Dat vind ik zo bijzonder!"

Waar ben je het meest trots op?

"Eigenlijk ben ik nog het meest trots op het feit dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken. Ik houd ontzettend van mijn werk! Niet alleen door de veelzijdigheid en creativiteit van het vak maar nog het meest door de eer die ik heb om bij iedere klant een kijkje in hun leven te mogen nemen. Dat vind ik zo bijzonder!"

Wat is jouw woonswens?

"Elk jaar opnieuw beginnen: andere kleuren, texturen, materialen. Maar dan ook echt alles eruit en de boel volledig opnieuw inrichten. Dat zou toch wel echt ultiem zijn. Wij wonen in een oud huis aan de gracht in Edam. Dat maakt het buiten heel mooi, maar ook enorm lastig. Niets is recht waardoor vrijwel alles maatwerk is. Kortom, duur! Op dit moment hunker ik het meest naar de mooie walk in closet die wij voor ogen hebben. Als deze gerealiseerd is, kan ik in 1 lijn door met de logeerkamer en de loft-zolder. Daarna door naar buiten met authentieke garagedeuren en een Ibizalook stadstuin. Zullen we dit interview anders over 7 jaar nog eens overdoen?"

Wanneer is een stylingklus een succes?

"Uiteraard wanneer de klant zich volledig thuis voelt. Maar het allergrootste compliment dat ik laatst kreeg was van een vriendin van mijn klant. Ze kwam binnen en zei gelijk tegen haar vriendin: 'Oh ja! Dit ben jij!'."

Woontips van Nathalie

1. Durf! Het zal je echt positief verassen. Ik zeg altijd maar ‘Het ergste wat je kan overkomen is dat je die muur toch weer over schildert’

2. Verbind! Door losse items met elkaar te verbinden, maak je van 4 kleine dingen ineens 1 groot gebaar. Een ware eyecatcher dus. Het zorgt dus niet alleen voor de nodige rust maar zorgt er tevens voor dat die persoonlijke items ook echt de aandacht krijgen die ze verdienen.

3. Trek eerst leeg! Weet je echt niet waar te beginnen of zie je door de bomen het bos niet meer? Trek de ruimte eens leeg en begin langzaam aan weer met inrichten. Neem continu weer even afstand om het geheel te bekijken. Voelt het goed? Top, ga zo door! Maar klopt het ineens niet meer? Dan weet je precies welk item daarvoor gezorgd heeft.

4. Toevoeging van planten is een absolute must!

En 5….Lukt het echt niet? Boek een Design Date!

 

LET'S DESIGN TOGETHER!