HOME MADE BY BINNENKIJKER

DESIGN DATE

Hans en Irene kochten een prachtig monumentaal pand met authentieke elementen direct aan de Kaasmarkt van Alkmaar. Eigenlijk was de inrichting best snel uitgekozen, maar op het gebied van kleur kon het stel nog wel wat hulp gebruiken. Het schilderij Meisje met de parel vormde de basis van dit prachtige interieur.

 

LET'S DESIGN TOGETHER!

 

Waarom hebben jullie voor deze woning gekozen?

Irene: “Wij waren op zoek naar een prachtig monumentaal pand met authentieke elementen op een goede locatie. Dit oude kaaspakhuis aan de Kaasmarkt van Alkmaar heeft het allemaal. Achter de prachtige gevel schuilt een pand dat historie uitademt, dat voel je aan alles. Zo zijn het hijswiel en de katrollen nog steeds aanwezig waarmee vroeger de kaas van binnen naar buiten werd gehaald. Bij de inrichting hebben wij dan ook gekeken naar wat er bij dit huis past om het in zijn waarde te laten: hoe krijgen de authentieke elementen de aandacht die ze verdienen, maar hoe vormt het ook ons thuis?”.

Waarom hebben jullie de interieurstylist ingeschakeld?

“Eigenlijk hadden wij al best veel uitgezocht op het moment dat we in aanraking kwamen met de stylist van Home Made By. Alleen op het gebied van kleur kwamen wij er niet helemaal uit. Daarom hebben wij toen gekozen voor een Design Date. De stylist van Home Made By is bij ons thuis geweest en wij hebben haar onze wensen verteld. Ook hebben wij het schilderij ‘Meisje met de parel’ in de kamer gezet. De stylist heeft ons toen een kleuradvies gegeven voor de complete woning”.

Wat is de fijnste plek in huis?

“Ik vind het heel erg fijn om met een glas wijn in het raamkozijn te zitten en naar buiten te kijken. Wij zitten echt op een toplocatie, midden in het centrum van Alkmaar. Zodra we de deur uitstappen, staan we in de gezelligheid. Zit je binnen met de ramen dicht, dan merk je hier echter niets van. Het pand ademt een speciale rust uit. Het is echt onze rots in de branding”.

Wanneer is een huis voor jullie een thuis?

“Een huis is voor mij een thuis als ik me er veilig en geborgen voel en het warme uitstraalt. Wij hebben allebei een drukke baan, dus we moeten er de rust kunnen vinden om in balans te blijven. Mijn moeder zei altijd: “Je loopt niet op de aarde, de aarde draagt jou”. Zo is het ook met een huis. Je loopt niet op de vloer van je huis, maar de vloer moet je dragen. Je loopt over straat of over de vloer van een hotel, maar dat is niet hetzelfde als in jouw eigen huis. Dat moet je thuishaven zijn”.

Uit de Home Made By collectie

Voor deze Binnenkijker zijn onderstaande producten uit de Home Made By collectie gebruikt. Wil jij deze producten in jouw interieur? Kijk hier dan welke winkel er bij jou in de buurt zit.

ZOEK EEN WINKEL

BEGIN VANDAAG NOG

Wil jij net als Hans en Irene hulp bij het creëren van een mooi en persoonlijk thuis? Het is onze passie om dit samen met jou te ontdekken. Wij bieden een persoonlijk interieuradvies, een op kleur & stijl geselecteerde collectie én realisatie door onze vak- specialisten. Je begint met het maken van een afspraak met één van onze stylisten bij jou thuis of in de winkel.

MEER OVER DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!