Geschiedenis van Bleeker de Groot

Bezoek de winkel

 

Het verhaal van Bleeker de Groot begint in 1937. Johanna Bleeker verkocht in haar kleine winkeltje voornamelijk ondergoed en manufacturen. In 1956 kwam zoon Jan in het bedrijf die het assortiment aanvulde met vloerbedekking, gordijnstoffen en behang.

De bestaande locatie werd steeds verder uitgebreid. Met de komst van Jan’s vrouw, groeide Bleeker De Groot uit tot een klein warenhuisje met dameskleding, lingerie, nachtgoed en een baby- en kinderkledingafdeling en met een volwaardige vloeren- en gordijnen ruimte. Tevens was er een slaap- en meubelloods. Na een grote verbouwing in 1979, kwam alles onder één dak.

In 1998 namen wij, Jacco en Sylvia, de derde generatie het stokje van onze ouders over. In de loop van de jaren zijn er weer heel veel artikelen uit het assortiment verdwenen en is Bleeker De Groot volledig overgegaan op woninginrichting. En vanaf 2009, na een groot-scheepse verbouwing, kunnen we vol trots melden dat Bleeker de Groot met recht de mooiste woonwinkel van de regio genoemd kan worden.

Sylvia & Jacco Bleeker
Bleeker de Groot Beverwijk