Woontrend van de Week - Velours

Dat belangrijke ontwikkelingen invloed hebben op de wijze waarop we onze interieurs inrichten, is geen nieuws. Zo heeft de opkrabbelende economie ervoor gezorgd dat we steeds meer opschuiven van een praktische en simplistische inrichting naar een woning die zich kenmerkt door een luxe uitstraling. Het mag allemaal weer wat chiquer. Het materiaal velours onderstreept deze rijke tendens perfect.

Velours – how it’s made

Het harige oppervlak van dit materiaal zorgt ervoor dat het zo prettig aanvoelt op je huid. Deze structuur kan worden verkregen door het ruwen van de stof: een techniek waarbij de vezels aan het oppervlak van de stof overeind worden gezet. Het resultaat is een zachtere, warmere en meer absorberende stof. Een andere manier om velours te creëren, is door de poollussen van de stof los te snijden. Waar de term velours vroeger alleen werd gebruikt om geweven stoffen mee aan te duiden, komt velours nu ook in geruwde gebreide stoffen, getufte stoffen en vlies.

Voor een warme sfeer in huis

We zien niet zonder reden het rijke velours terugkomen in accessoires zoals kussens en plaids: dit materiaal is in staat om elke zithoek te voorzien van een warme sfeer. Kies er in de winter voor om je bank te vullen met velours kussens in zware tinten zoals donkergroen en diepblauw, voor een bijzonder luxe sfeer. Ook in de warme maanden kun je velours prima gebruiken voor in de zithoek. Door te kiezen voor accenten in pastel, behoudt de ruimte haar frisse karakter.

Raamdecoratie van velours

Vooral in een woning met een hoog plafond kunnen gordijnen van velours het statige karakter van het interieur benadrukken. De meeste velours gordijnen worden gemaakt van jacquardvelours: gordijnen waarbij de stof met een jaquardgetouw is gemaakt en daardoor elastischer is dan andere velourssoorten. Naast een bijzonder uiterlijk dat veloursgordijnen teweegbrengen, isoleert het dikke materiaal beter dan andere gordijnsoorten. Met een veloursgordijn bespaar je dus op de stookkosten in de winter, wat weer een positief effect heeft op het milieu.

Zou jij je huis graag een nieuwe look willen geven? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? De woonprofessionals van Home Made By kunnen je helpen bij het maken van de juiste combinaties op het gebied van vloeren, raambekleding, behang en nog heel veel meer. Ontdek hoe je van jouw huis een echt thuis maakt.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!