• Inspiratie
  • The Sixties: retro, kleurrijk en tijdloos

The Sixties: retro, kleurrijk én tijdloos

The Sweet Sixties. Wellicht komen er allerlei associaties naar boven bij het terugdenken aan dit tijdperk. Hierin bloeide de frivole levensstijl met popcultuur als nooit tevoren. Deze stijl vond ook zijn weerslag in interieurkeuzes. Van kleurrijke patronen tot Deens design: alles kwam voorbij. Ook nu kun je deze lichtzinnige stijl op eigen wijze toepassen in het interieur. Laat je inspireren door deze kleurrijke periode. 

 

Op zoek naar persoonlijk en stijlvol interieuradvies met wellicht een vleugje jaren '60? Ontdek de mogelijkheden tijdens een Design Date met één van onze interior designers. 

BOEK EEN DESIGN DATE

The Sixties – de belangrijkste elementen

Denk je aan kenmerkende jaren '60 elementen in het interieur, dan kun je niet om de iconische kleurencombinatie oranje en bruin heen. Maar deze interieurstijl heeft meer te bieden. Denk aan behang in een grafisch patroon, houten meubels in ronde vormen, retro tapijten met bloemen en veel groen, zoals cactussen en vetplanten. En niet te vergeten: met ronde lampen kun je deze stijl extra kracht bijzetten.

 

The Sixties – een subtiele knipoog met behang

Wil je een compleet interieur in Sixties-stijl? Dit kan, maar oogt waarschijnlijk overweldigend. Gelukkig is deze stijl ook met subtiele accenten in het interieur toe te passen. Zo kun je oranje kussens in warm velours op de bank of een grafisch tapijt op de grond leggen. Ook een retro behang is een middenweg. Zorg ervoor dat slechts één wand opleeft of kies voor kleiner oppervlak om te behangen. Daarnaast geven accessoires in ronde vorm – zoals spiegels en bijzettafels – een vleugje sixties.

The Sixties – stylen voor gevorderden

Van het samenstellen van een uitgebalanceerd jaren '60 kleurenpalet tot het bieden van advies bij een vloerkleed of wanddecoratie. Onze interior designer helpt je graag bij het (subtiel) verwerken van de gewenste hoeveelheid Sixties in je interieur. 

Op zoek naar een persoonlijk en stijlvol (t)huis? Onze Home Made By interior designers bieden interieuradvies bij het maken van de juiste combinaties op het gebied van vloeren, raambekleding, behang en nog veel meer. Ontdek hoe je van jouw huis een echt thuis maakt.

 

 

BOEK EEN DESIGN DATE