Woontrend van de Week - The Sixties

We hebben allen duidelijke associaties als we terugdenken aan the sweet sixties. Dit was het tijdperk waarin de popcultuur bloeide als nooit tevoren. De frivole levensstijl die centraal stond, vond ook zijn weerslag in de interieurkeuzes die er werden gemaakt. Deze lichtzinnige stijl is gelukkig weer terug van weggeweest. Laat je inspireren door deze kleurrijke periode.

The sixties – de belangrijkste elementen

Als we aan een jaren ‘60 interieur denken, is het de iconische kleurencombinatie oranje en bruin die direct in ons opkomt. Maar deze interieurstijl heeft meer te bieden. Ook behang in grafisch patroon vervoert ons naar deze stijlperiode. Daarnaast zijn het de retro tapijten in weelderige patronen en uitgesproken kleuren die ons volop herinneren aan een interieur uit de jaren ’60, evenals houten meubels in ronde vorm en een grote hoeveelheid cactussen en vetplanten. Met ronde lampen kun je deze stijl nog extra kracht bijzetten.

The sixties – een subtiele knipoog met behang

Een compleet interieur in sixties stijl kun je natuurlijk als overweldigend ervaren. Gelukkig kun je deze stijl ook naar voren laten komen door te werken met subtiele accenten. Vul bijvoorbeeld je bank met oranje kussens in warm velours of ga voor een grafisch tapijt op de grond. Zelfs met een retro behang kun je kiezen voor een middenweg. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je slechts één wand laat opleven met behang of kies ervoor om alleen de schouw te behangen, in plaats van een complete wand. Ook accessoires in ronde vorm – zoals spiegels en bijzettafels – zorgen voor een vleugje sixties.

The sixties – stylen voor gevorderden

Van het samenstellen van een uitgebalanceerd ‘sixties kleurenpallet’ tot advies rondom de keuzes voor je gordijnen en de vloer – de Home Made By stylist weet precies hoe je de gewenste hoeveelheid sixties in je interieur kunt krijgen.

Boekentip - Think radical vintage
Laat je inspireren door de heldere foto’s en de bijzondere interviews uit Think radical vintage. Iedere pagina neemt je mee naar een nieuwe wereld vol prachtige vintage items, geplaatst in hedendaagse interieurs.

Zou jij je huis graag een nieuwe look willen geven? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? De woonprofessionals van Home Made By kunnen je helpen bij het maken van de juiste combinaties op het gebied van vloeren, raambekleding, behang en nog heel veel meer. Ontdek hoe je van jouw huis een echt thuis maakt.

 

 

BOEK JOUW DESIGN DATE

LET'S DESIGN TOGETHER!