Interieuradvies - Home Made By - Slaapkamer

Slapen met het zonlicht uit

De langste dag van de zomer hebben we helaas alweer achter ons gelaten. Toch is het nog steeds vroeg licht buiten en wordt het pas ’s avonds laat donker. Dit kan invloed hebben op je nachtrust. Zorg daarom voor goed verduisterende raamproducten in de slaapkamer, zodat licht je minimaal kan storen.

Slapen en melatonine

Het lichaam heeft zo zijn eigen trucjes om ervoor te zorgen dat je moe wordt. Zo wordt het dag- en nachtritme van een persoon geregeld door het hormoon ‘melatonine’. Wanneer dit slaaphormoon wordt aangemaakt, daalt de lichaamstemperatuur en maakt het lichaam zich automatisch klaar voor een goede nachtrust. Onze tip: probeer anderhalf uur voordat je gaat slapen het licht in je omgeving alvast wat te dimmen. Fel licht van de computer, telefoon, televisie of e-reader verstoort de aanmaak van melatonine.

Verduisterende gordijnen en raamdecoratie

Niet alleen het licht in huis, maar ook binnenvallend straatlicht heeft een negatieve impact op de nachtrust. Zorg daarom dus voor een donkere slaapkamer. Er zijn verschillende verduisterende raamproducten verkrijgbaar. Denk hierbij aan gordijnen, rol- of vouwgordijnen en duettes. 

Wil je hier meer over gordijnen, rol- of vouwgordijnen en duettes weten? Kom dan eens langs in één van onze winkels.

ZOEK EEN WINKEL

 

LET'S DESIGN TOGETHER!