Sfeer creëren in de slaapkamer met Essenza

De slaapkamer. Dé plek om heerlijk weg te dromen en tot rust te komen. Het creëren van een fijne, persoonlijke sfeer is belangrijk om je echt thuis te voelen in deze ruimte. Rijke, natuurlijke materialen en frisse kleuren versterken deze sfeer. Toch kan het een uitdaging zijn om de slaapkamer sfeervol in te richten. Essenza is dé specialist als het gaat om het creëren van sfeer in de slaapkamer. Met deze drie tips van styliste Manon tover jij de slaapkamer om tot een elegant en persoonlijk kunstwerk.

KLEUR

Kleur is de ultieme sfeermaker. Vooral in de slaapkamer kan kleur ervoor zorgen dat de ruimte sfeervol en knus aanvoelt. Zachte aardetinten als zand en terra, natuurlijke kleuren als olijf- en mosgroen en blauwtinten zijn geschikte kleuren voor de slaapkamer. Deze kleuren brengen je tot rust en helpen je ontspannen. Wil je de dag liever energiek beginnen? Kies dan voor een opgewekte, maar stijlvolle kleur zoals okergeel. Belangrijk is om altijd een kleur te kiezen die bij je past.

 

PRINT

Met een stijlvolle print op bed verander je in een handomdraai de sfeer in de slaapkamer. Ga je voor een romantische uitstraling met elegante bloemen, een natuurlijke uitstraling met botanische print of een stoere uitstraling met ruiten en strepen? Daarnaast kun je ook de muur met een indrukwekkende print behangen of uitpakken met een print op bed én printbehang. Indien dit in dezelfde stijl en kleurtonen blijft, zal dit voor een extra groot effect zorgen.

 

ACCESSOIRES

De sfeer in de slaapkamer maak je helemaal af met accessoires. Denk hierbij aan een royale hoeveelheid sierkussens en een zachte sprei of kleed. Combineer daarbij verschillende materialen, zoals fake fur, velvet en corduroy, voor een mooie gelaagdheid. Het is ook hier van belang om de kleurtonen aan te passen op de rest van de inrichting of juist een opvallende complementaire kleur te gebruiken voor contrast. Leg ten slotte een mooi vloerkleed neer en zet een poef naast het bed, en de ruimte is comfortabel én chique.

 

Als love brand van Home Made By is het beddengoed van Essenza in onze Home Made By-winkels verkrijgbaar. Voor welke sfeer kies jij?

ZOEK EEN WINKEL

LET'S DESIGN TOGETHER