Het ultieme kerstgevoel

HET ULTIEME KERSTGEVOEL BIJ JOU THUIS

Kerst is zoveel meer dan een feest. Het is het ultieme thuiszijn. Omringd door warmte en liefde voor elkaar. Van het samen versieren van de boom tot eindeloos tafelen met de hele familie. Hoe vier jij kerst dit jaar? Wij laten zien hoe je thuis het kerstgevoel creëert.

Alhoewel iedereen zijn eigen tradities heeft met kerst, verlangen we allemaal naar het ultieme thuiszijn. Heerlijk dineren aan een feestelijk gedekte tafel, mooie herinneringen ophalen voor de openhaard, cadeautjes uitpakken bij de boom en samen proosten op het nieuwe jaar. Natuurlijk wil je dat jouw gasten bij binnenkomst direct worden omarmd door de warmte en gezelligheid van jouw huis. En dus geven wij jou 4 tips om alles uit de kast te halen om het ultieme kerstgevoel tot in de kleinste details door te voeren:

1. EEN WARM WELKOM

Kerst begint bij de voordeur. Een kerstkrans (met lichtjes) aan de voordeur staat symbool voor gastvrijheid. Een paar fakkels in de voortuin versterken het ‘wees welkom’-gevoel. Voor een warm onthaal versier je ook de welkomsthal met lichtjes en kaarsen. Zo zorg je ervoor dat je huis als een warme deken over de schouders van je gasten valt.

2. TRENDY TAFELEN

De tafel is, naast de kerstboom, dé blikvanger van jouw kersthuis. Door deze feestelijk aan te kleden, nodigt hij uit voor een eindeloze tafelsessie. Wil je inspiratie voor het aankleden van jouw kersttafel? Wij hebben 3 tafels gedekt met spullen vanuit onze eigen collectie en gebaseerd op de Home Made By woonstijlen Barn, Park en Loft. Lees het hier.

3. OH OH SPARRENBOOM

Hét icoon van kerst is natuurlijk de dennenboom. Alhoewel, dennenboom? We zingen dan wel ‘oh oh dennenboom’, maar eigenlijk is het een sparrenboom die we elk jaar in huis halen. Een over-the-top versierde kerstboom draagt niet altijd bij aan het ultieme kerstgevoel. Ga daarom voor maximaal drie kleuren in de boom. Welke kleuren je ook kiest, laat de kleuren van de boom leidend zijn in de aankleding van de rest van jouw (kerst)interieur. Zo creëer je een harmonieuze sfeer.

4. NOËL NATUREL

Om de natuurlijk uitstraling van de kerstboom te versterken, ga je voor een ‘noël naturel’. Kleed het huis daarvoor aan met kerststukjes, kransen en rode kerststerren (ook wel kerstroos genoemd). Deze natuurlijke versiering voorkomt dat je huis kitscherig wordt. Zeker in combinatie met een houten vloer, is het mooi om voor een ‘noël naturel’ te gaan. Tot slot: vergeet vooral niet om een mistletoe op te hangen! Want een kus van jouw geliefde(n) maakt het kerstgevoel compleet.

 

Fijne feestdagen!