Home Made By verf

Het belang van goed schilderwerk

Het is misschien wel één van de eerste zaken die wordt meegenomen in de waardebepaling van je huis: de staat van het schilderwerk. Goed buitenschilderwerk zorgt er namelijk niet alleen voor dat je woning er een stuk mooier uitziet, het biedt ook verduurzaming. Home Made By geeft je graag de informatie die je nodig hebt.

De juiste temperatuur bepalen

Zodra je het advies hebt gekregen om je buitenschilderwerk te laten onderhouden, kun je een datum prikken voor het project. De periode tussen april en oktober wordt gezien als het ideale moment om het schilderwerk aan te pakken. De verf droogt het best bij een temperatuur tussen de 10 en 25 graden. Daarnaast heeft de luchtvochtigheid veel invloed, evenals de felheid van de zon. De vakman zal altijd achter de zon aan of voor de zon uit schilderen. Komt de zon namelijk te snel op het schilderwerk, dan heb je kans op blaasjes of verschroeiing van de verf. Hierdoor begint de schilder altijd op het oppervlak waar de zon al is geweest.

Verfsysteem

Met het kiezen van het juiste verfsysteem, is het mogelijk om een perfect duurzaam resultaat te garanderen. Maar wat houdt dat eigenlijk precies in, een verfsysteem? Hiermee wordt de combinatie van verschillende verfsoorten bedoelt die zijn aangebracht op een geschuurde ondergrond. De totale combinatie van deze producten zorgt voor een optimale dekking tegen de meest extreme weersomstandigheden. Een verfsysteem bestaat uit de drie onderdelen primer, voorlak en aflak. Primer wordt gebruikt als grondlaag, voorlak als tussenlaag en de aflak wordt gebruikt om de schilderklus mee af te ronden. Sommige schilders werken met drie afzonderlijke producten, waar andere woonprofessionals liever kiezen voor een één-pot-systeem; dit betekent dat de afzonderlijke verf- soorten al met elkaar zijn vermengd.

Werken met een professional

Door het buitenschilderwerk aan een professional over te laten, voorkom je dat de ruimte op korte termijn weer onder handen moet worden genomen. Daarnaast brengt de expertise van deze professional veel voordelen met zich mee. Zo weet de schilder precies welke producten het meest geschikt zijn, hoe lang de verf moet drogen voor een optimaal resultaat en welke kleur het mooiste past bij jouw woning. 

MAAK EEN AFSPRAAK

 

LET'S DESIGN TOGETHER!