Productieproces linnen

Ode aan linnen

Bij Home Made By werken wij het liefst alleen maar met mooie en natuurlijke materialen. Een goed voorbeeld hiervan is linnen: een veelzijdige en luchtige stof die een nonchalante look aan jouw interieur geeft. Linnen is afkomstig van de vlasplant en is een 100% natuurlijk product. De productie ervan gebeurt tevens op een zeer verantwoorde wijze. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je hier.

Van vlas naar linnen

Linnen is afkomstig van vlas, een plant waaruit vlasvezels worden gewonnen. Eind maart/begin april worden de zaden uitgezaaid in de kuststreek tussen Caen in Frankrijk en Amsterdam. Deze regio beschikt over het beste klimaat en de beste grond voor de groei van de vlasplant. In juni staan de vlasvelden in volle bloei. In een vlasveld staan dan miljoenen vlasplanten met elk één bloem, die slechts één dag bloeit. De kleurenpracht - grote golvende velden van diepgroene vlasplanten met blauwe vlasbloemetjes - is dan een waar festijn voor het oog. In juli/augustus worden de vlasplanten geoogst. De vlasplant ondergaat vervolgens verschillende duurzame bewerkingen zodat de kostbare vlasvezel kan worden verkregen. Met deze vlasvezels worden garens gesponnen, die verweven worden tot een linnen stof.

Productieproces van linnen

Bij Home Made By vinden wij het belangrijk om bewuste keuzes te maken. We kiezen dan ook liever voor producten die lang meegaan en daarnaast op een ecologische manier worden geproduceerd. Linnen is hier het toonbeeld van. Linnen is namelijk een zeer ecologisch product. De vlasvezel is 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar en volledig te recyclen. Daarnaast is vlas ontzettend duurzaam doordat het groeit door regenwater en zonlicht. Het gebruik van sproeistoffen en mest is minimaal en na productie is er bijna geen restafval. Tevens worden tijdens het verbouwen van de vlasplant zware metalen uit de grond gezuiverd, zodat deze gereinigd is voor het verbouwen van een volgend gewas.

Linnen bij jou thuis

Stoer en puur, maar ook luchtig en natuurlijk: linnen is het perfecte product om aan een interieur toe te voegen. De structuur van vlasgarens geeft aan een linnen weefsel een unieke charme en warme uitstraling. Linnen in zijn meest eenvoudige en pure vorm is lichtjes golvend en zeer zacht, dit maakt het een ideale gordijnstof. Voorzie de woonkamer van gordijnen of inbetweens gemaakt van linnen en de ruimte wordt direct voorzien van een rijke uitstraling. Geef je interieur een eigenzinnige en stoere look door te kiezen voor oversized gordijnen, oftewel gordijnen die nonchalant op de vloer vallen.

 

LET'S DESIGN TOGETHER!