Plissé- of dupligordijnen?

Gordijnen doen ontzettend veel voor een interieur. De mate van transparantie en de kleur van de stof zijn bepalend voor de sfeer in huis. Maar ook de afwerking van een gordijn is essentieel voor de uitstraling van de ruimte. Zou je het liefst willen kiezen voor raamdecoratie in luxe en karakteristieke stijl? Kies dan voor een plissé- of dupligordijn. Lees hier over de verschillen en overeenkomsten.

Plisségordijnen

Het plisségordijn dankt haar naam aan de strak gevouwen plooi. Geplooid betekent immers ‘plissé’ in het Frans. Niet alleen de naam, maar ook het uiterlijk van deze gordijnsoort kan het beste omschreven worden als sierlijk. Voor een verfijnde uitstraling kun je kiezen voor een horizontale plooi van 20 mm. Voor een groot raamoppervlak is de grotere plooi van 32 mm beter geschikt. Met de grotere plooi kun je een meer robuuste sfeer neerzetten.

Dupligordijnen

Waar een plisségordijn dus uit een enkel geplisseerde stof bestaat, is het dupligordijn juist opgebouwd uit een dubbele laag gevouwen stof, die met de rug tegen elkaar is bevestigd. De honingraatstructuur die zo ontstaat, houdt lucht vast. Deze lucht heeft een isolerende werking waardoor de warmte in huis wordt vastgehouden en de kou buiten blijft – of andersom natuurlijk. Bij dupligordijnen heb je de keuze uit plooibreedtes van 25, 32 en 64 mm.

Top-down & bottom-up raamdecoratie

Naast de isolerende werking, de luxe uitstraling en de mogelijkheden in kleur en stof, kenmerken plissé- en dupligordijnen zich ook door de eenvoudige wijze waarop de gordijnen bediend kunnen worden. Zo zijn deze type raamdecoratie verkrijgbaar in het top-down & bottom-up systeem. Dit houdt in dat je de gordijnen zowel via de onderzijde als de bovenzijde kunt openen en dus zelf de lichtinval in huis kunt bepalen.

De Home Made By collectie plissé- en dupligordijnen komen in de meest uiteenlopende kleuren, hierdoor kun je zelf bepalen welke sfeer je neerzet. Wil je meer weten over plissé- en dupligordijnen laat je adviseren door onze vakspecialisten tijdens een Design Date. 

BOEK JOUW DESIGN DATE