ODE AAN BUITENVERF

Een huis is zoveel meer dan vier muren en een dak. Het is de cocon waarin je je veilig en geborgen voelt. Het schild dat waakt over je meest waardevolle bezit. Dus is jouw gevel toe aan een opknapbeurt? Met de buitenverven van Home Made By bescherm en onderhoud je jouw (t)huis. Het voorjaar is de perfecte tijd om de buitenboel aan te pakken.

DOOR WEER EN WIND

De gevel van je huis gaat door weer en wind om jou binnen warm en droog te houden. Regen, vorst, sneeuw, maar ook felle zon zorgen ervoor dat het schilderwerk wordt aangetast. Wanneer je dit niet onderhoudt, kan het houtwerk gaan rotten. Buitenverf geeft je huis niet alleen glans, het dient ook als beschermlaag. Laat het schilderwerk daarom regelmatig controleren door een professional. Over het algemeen heeft een huis eens in de vijf jaar onderhoud nodig.

KLEUR EN AFWERKING

De kleur van de gevel kan veel zeggen over de mensen die er wonen. Door een kleur te kiezen die past bij jouw wensen en woning, geef je jouw trotse bezit een persoonlijk karakter. De collectie van Home Made By bestaat uit twintig exclusieve buitenkleuren. Met kleuren als Monumentengroen, Diepblauw en Offwhite kunnen oude huizen in ere worden hersteld. Donkere tinten zoals Antraciet en Zwartbruin zijn trendkleuren die we steeds vaker terugzien op de kozijnen van nieuwbouwhuizen, maar ook van gerenoveerde woningen. Tot slot heb je de keuze uit mat, zijdeglans en hoogglans. Mat- en zijdeglansverf geeft het huis een moderne uit- straling en is relatief makkelijk aan te brengen, hoogglans zorgt voor een meer klassieke look. Deze laatste categorie vereist wel een strakke ondergrond.

De collectie van Home Made By bestaat uit twintig exclusieve buitenkleuren.

SCHUREN, GRONDEN & LAKKEN

Met het kiezen van het juiste verfsysteem, is het mogelijk om een perfect duurzaam resultaat te garanderen. Een verfsysteem bestaat uit de twee onderdelen: grondlak en aflak. Grondlak wordt gebruikt als grondlaag. De aflak wordt tevens gebruikt om de precieze kleur en de glans-graad mee te bepalen.

Bij (buiten)schilderwerk geldt: de basis is het meest belangrijk. De ondergrond moet vlak, glad, stof- en vetvrij zijn voordat de grondlaag kan worden aangebracht. Door een grondverfkleur te kiezen die net iets lichter is dan de lak, zie je precies waar je al met de kwast bent geweest en waar nog niet. Een klein kleurverschil is gunstig voor de dekking, maar het kleurverschil tussen de verschillende lagen mag niet té groot zijn. Donkere kleuren absorberen zonlicht meer dan lichte kleuren en bij sterk verschillende licht-donkerverschillen tussen de lagen kunnen deze gaan onthechten. Een te lichte grondverf zorgt daardoor niet voor de juiste ondersteuning van een donkere laklaag.

VRAAG HET EEN PROFESSIONAL

Wij begrijpen dat het schilderen van de gevel een intensieve klus is, die je waarschijnlijk het liefst aan een professional overlaat. De schilders van Home Made By ontzorgen en nemen je al het werk uit handen. Ook helpen zij je graag bij het kiezen van de juiste (kleur)en. De gevel is het visitekaartje van je huis. Maak dit voorjaar nog een afspraak met een Home Made By schilder om jouw trotse bezit te beschermen en onderhouden. Wil je zelf jouw huis onder handen nemen? Ook daar kan onze schilder bij adviseren.

BOEK JOUW DESIGN DATE

Bestel Home Made By buitenverf eenvoudig en snel op onze webshop.