Kleur van de Maand - Kopenhagen

Heb je vaak de drang om te veranderen? Met kleur kun je ontzettend veel bereiken. Maar hoe creëer je het juiste effect met kleur? Met bijvoorbeeld de kleur blauw. Blauw is één van de blijvende trendkleuren. Door zijn tijdloze en serene uitstraling komt deze kleur in elk interieur tot zijn recht. De universele kleur is in elk huis toe te passen omdat zowel mannen als vrouwen deze kleur enorm kunnen waarderen.

Meest rustgevende kleur in het interieur

De kleur blauw is een kleur die we iedere dag tegenkomen. Van een stralende blauwe lucht tot de kleur van helderblauw zeewater of een meer: blauw is de meest rustgevende kleur uit de natuur. In je interieur is deze kleur daarom mooi om bijvoorbeeld te combineren met groene planten. Ook meubels van riet of hout zijn twee natuurlijke elementen die het geheel het gevoel van vrijheid geven. Want dat is wat natuur in een interieur doet, het gevoel van vrijheid creëren.

Psychologische betekenis

Blauw staat voor wilskracht, idealen, geloof en vertrouwen in intuïtief inzicht. Blauw verruimt je blik en stimuleert het gevoel voor kunst en muziek. Blauw is mede hierom één van de blijvende trendkleuren. Door zijn tijdloze karakter komt deze kleur in elk interieur goed tot zijn recht. Gebruik eens een opvallende kleur als accentkleur, zoals de Home Made By kleur Kopenhagen. Kies dan voor één felgekleurd meubel of verf één muur in deze intense kleur.

Contrast met eindeloos kleurenpalet

Blauw is een serene kleur welke varieert in een eindeloos kleurenpalet. Zo geeft een diepe donkerblauwe kleur een ruimte een koninklijke allure, terwijl een blauwgrijze tint een meer tijdloos geheel creëert. Contrasterende kleuren halen het beste van de kleur blauw naar boven, neem bijvoorbeeld oranje, okergeel of goud. Wil je meer rust in je ruimte creëren? Dan is blauw prachtig te combineren met pasteltinten.

Wil jij je woonkamer of slaapkamer graag een andere kleur geven? Of zoek je een professional die je kan adviseren over kleurencombinaties? Maak dan gebruik van het kleuradvies van onze stylist.

BOEK JOUW DESIGN DATE