Kleur van de maand - Khaki

Bij Home Made By staan we vaak stil bij de impact die de kleuren in ons interieur hebben op onze gemoedstoestand. Ze brengen ons tot rust, inspireren of dragen bij aan een aangename sfeer in de ruimte. Ons kleurenpalet reikt ver, waardoor we je iedere week kunnen inspireren met een verrassende tint. De kleur die deze week centraal staat? Khaki.

 

Khaki in de omgeving

De betekenis van het Perzische woord ‘Khak’ is aarde of stof. Dit woord is vervolgens overgenomen door de Hindoestanen en Urdu, waarna Khaki ook in de Engelse taal werd gebruikt om de kleur aan te duiden die we associëren met legeroutfits. De aardse gloed die Khaki kenmerkt, zorgt ervoor dat deze kleur een camouflerende werking heeft: in een natuurlijke omgeving valt Khaki lastig te onderscheiden ten opzichte van andere omgevingskleuren.

Khaki in jouw interieur

Het natuurlijke karakter van Khaki maakt deze kleur ook zeer geschikt voor in je interieur. Deze geelbruine aardkleur komen we vaak tegen in etnische interieurs waarbij ongekunstelde materialen en kleuren een hoofdrol spelen. Je kunt Khaki gebruiken om de rustieke uitstraling van een Barn interieur te onderstrepen, een Park interieur een extra natuurlijke touch te geven of een Loft woning te voorzien van een ontspannen sfeer.

 

 Bestel Khaki eenvoudig en snel in onze webshop.