Kleur van de maand - Eucalyptus

Bij Home Made By staan we vaak stil bij de impact die de kleuren in ons interieur hebben op onze gemoedstoestand. Ze brengen ons tot rust, inspireren of dragen bij aan een aangename sfeer in de ruimte. Ons kleurenpalet reikt ver, waardoor we je iedere week kunnen inspireren met een verrassende tint. De kleur die deze week centraal staat? Eucalyptus.

Blauw in jouw leven

Wist jij dat blauw wereldwijd de meest geliefde kleur is? In 2015 deed YouGov Survey onderzoek in 10 verschillende landen op 4 verschillende continenten om vervolgens deze conclusie te kunnen trekken. Deze uitkomst is niet verwonderlijk, als je bedenkt dat de kleur blauw essentieel is bij het bepalen van ons biologisch ritme. Zo zijn wij allemaal in het bezit van een speciale receptor waarmee we blauw licht kunnen waarnemen. Zelfs mensen die blind zijn, bevatten deze signaalmoleculen. Deze receptoren kunnen signalen van binnen of buiten de cel doorgeven. Zodra we blauw licht zien, weten we dat het dag is. Oftewel: met de kleur blauw wordt ons dag- en nachtritme in werking gezet.

Eucalyptus in het interieur

Bij Home Made By zijn we dol op Eucalyptus; de blauwtint van dit moment. Deze kleur is krachtig en fris tegelijk en creëert bovendien rust in een interieur. Deze indringende tint is in staat om ons te vervoeren naar een helderblauwe lucht of de meest wilde wateren. Je kunt deze kleur extra kracht bijzetten in combinatie met sterke materialen zoals beton of metaal – ideaal voor in een Loft interieur. Eucalyptus doet het ook zeer goed in een Barn interieur, waar zachte materialen en rustieke tinten hoogtij vieren.

Bestel Eucalyptus eenvoudig en snel in onze webshop.