Kleur van de Maand - Eucalyptus

Bij Home Made By denken wij vaak na over de impact van kleur in huis. De juiste kleur inspireert, prikkelt of kalmeert. Aangezien in ons Home Made By kleurenpalet veel kleuren te vinden zijn, delen wij graag maandelijks een verrassende tint. De kleur die deze maand centraal staat? Eucalyptus.

Blauw in jouw leven

Wist jij dat blauw wereldwijd de meest geliefde kleur is? In 2015 deed YouGov Survey onderzoek in tien verschillende landen op vier verschillende continenten om vervolgens deze conclusie te kunnen trekken. Deze uitkomst is niet verwonderlijk, als je bedenkt dat blauw essentieel is bij het bepalen van ons biologische ritme. Zo is iedereen in het bezit van een speciale receptor waarmee blauw licht wordt waargenomen, ook mensen die blind zijn. Deze receptoren kunnen signalen van binnen of buiten de cel doorgeven. Hierdoor weet men dat het dag is als er blauw licht te zien is. Kortom: met de kleur blauw wordt het dag- en nachtritme in werking gezet.

Eucalyptus in het interieur

Bij Home Made By zijn we dol op Eucalyptus: dé blauwtint van dit moment. Deze kleur is krachtig en fris tegelijk en creëert rust in het interieur. Deze indringende tint is in staat om ons te vervoeren naar een helderblauwe lucht of de meest wilde wateren. Je kunt deze kleur extra kracht bijzetten in combinatie met sterke materialen zoals beton of metaal – ideaal voor in een interieur passend bij onze Loft-collectie. Eucalyptus doet het ook zeer goed in een Barn interieur, waar zachte materialen en rustieke tinten hoogtij vieren.

Wil je Eucalyptus in je interieur toepassen, maar weet je niet hoe? Onze interior designers ondersteunen je graag bij het maken van een geschikte keuze.