• Inspiratie
  • In gesprek met holistisch expert Karlijn Visser

In gesprek met Karlijn Visser

Steeds meer mensen voelen zich aangetrokken tot Slow Living: een lifestyle die aanmoedigt om het vooral wat rustiger aan te doen. Om meer te genieten van de rust die een thuis kan brengen en je minder te druk maken om de wereld om je heen. Ook Karlijn Visser – medeoprichter van Holistik – kan zich vinden in deze trend waarbij multitasken plaatsmaakt voor monotasken. Alhoewel het groeien van haar platform gepaard gaat met grote drukte, zorgt Karlijn ervoor dat ook zij af en toe haar snelle leven op pauze zet.

Kun je vertellen waar Holistik voor staat?

“Holistik is een online magazine, speciaal gemaakt voor de stijlvolle wereldverbeteraar. Samen met Evelyn van Hasselt ben ik dit platform gestart omdat we behoefte hadden aan een inspirerende plek die je kunt bezoeken om jezelf te verrijken. We willen met Holistik ervoor te zorgen dat mensen vanuit een heldere geest kunnen gaan leven. Als je bepaalde zaken uit het verleden niet hebt opgeruimd, dan zal dat je op andere gebieden altijd blokkeren. We proberen op een concrete manier uit te leggen wat persoonlijke groei eigenlijk betekent en hoe je bijvoorbeeld moeilijke momenten uit je leven kunt zien als een leermoment en niet als een faalmoment. Ik denk dat we mensen met Holistik kunnen helpen om ze terug te zetten in hun eigen kracht.”

Welke onderwerpen passeren de revue op Holistik?

“De onderwerpen die bij ons aan bod komen, bevinden zich op het snijvlak van spiritualiteit, wetenschap en humor. We duiken graag zelf in werelden die we nog niet kennen, maar hebben ook een netwerk van specialisten die ons informeren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Deze groep contributors – bestaande uit onder andere een huisarts, coach, yogadocent, schrijver en een psycholoog - zorgt ervoor dat we ook met wat zwaardere wetenschappelijke of spirituele onderwerpen uit de voeten kunnen. De ene dag reiken we handvaten aan om te zorgen dat onze lezers van hun huis een echt thuis kunnen maken. De andere dag belichten we hoe je oude familiepatronen het beste kunt doorbreken, zodat ze persoonlijke groei niet in de weg staan.”

Wat betekent Slow Living?

“Slow Living is een lifestyle die stimuleert om het wat rustiger aan te doen. Meer genieten door op bepaalde vlakken juist te minderen. Slow Living gaat erover dat je je kunt afsluiten van de drukke wereld om je heen om je bezig te houden met zaken waar je écht gelukkig van wordt. Het draait om ultiem kunnen genieten van het thuiszijn, omringd door mensen waar je het meeste om geeft. Voor mij zit er veel verzachting in het begrip Slow Living. Concreet betekent het dat ik mijn telefoon ’s avonds op vliegtuigstand zet en niet meteen weer aanzet zodra ik wakker word. Het betekent ook dat ik nog even een kwartiertje ga mediteren voordat ik de deur uitga. Ik probeer deze momenten heel bewust te creëren.”

Het hele interview lezen?

Benieuwd naar de rest van het artikel? Vraag dan hier onze gratis Stijlgids aan en lees de rest van ons interview met Karlijn Visser.