• Inspiratie
  • Het vloerkleed, de verbindende factor
Home Made By Vloerkleed

Het vloerkleed, de verbindende factor

Veel mensen weten niet dat het vloerkleed vaak de verbindende factor van een interieur is. Als de vloer ligt, de muren strak in de verf staan en je meubels hun plek gevonden hebben, dan zorgt het vloerkleed voor verbinding, extra warmte en zachtheid. Het kiezen van een vloerkleed dat echt goed past in jouw interieur is nog best een lastige klus. De stylisten van Home Made By helpen je graag bij de zoektocht naar jouw perfecte vloerkleed.
Home Made By Vloerkleed
Home Made By Vloerkleed

Het formaat

Het formaat van het vloerkleed hangt natuurlijk af van de ruimte én de specifieke plek binnen die ruimte. Loop je er, in de slaapkamer, met blote voeten op of nestel je jezelf op het kleed in de woonkamer met een kussen in je rug en een warme kop thee in je hand? Per ruimte geven wij onze klanten vaak de volgende tips:

Tip voor de woonkamer

Zorg voor ruimtelijkheid in de woonkamer door ruimte tussen het kleed en de muur vrij te houden. Houd ook ruimte vrij tussen het kleed en de meubels en zet bijvoorbeeld alleen de salontafel op het kleed, zo behoud je een luchtige look. Bij de keuze voor een groot kleed kun je alle meubels op het kleed zetten om op die manier een soort eiland creëren.

Tip voor de slaapkamer

Wat is er nu fijner dan je na een lange dag terug te trekken in de slaapkamer? Met behulp van onze stylistes maak je je slaapkamer extra comfortabel. Leg bijvoorbeeld 2 kleinere vloerkleden aan beide zijden van het bed. Lekker behaaglijk.

Tip voor de hal

Door aandacht te besteden aan de hal geef je iedereen die binnenkomt een warm welkom, zeker als je deze ruimte zachtheid geeft met behulp van een kleed. Kies hier voor een smal en langer kleed of een loper. Door aan beide zijden ruimte vrij te houden, lijkt de hal langer.

De stijl

De stijl die je kiest voor je vloerkleed speelt misschien wel een leidende rol bij de keuze voor het perfecte exemplaar. Ga je voor effen, een klassiek patroon of juist een hippe grafische print? Moet het kleed voor rust en harmonie zorgen óf kan je ruimte juist wat contrast of een statement op de vloer gebruiken? Door de juiste keuze te maken wordt je huis een bijzondere plek waar je optimaal kunt genieten. De collectie van Home Made By is zeer gevarieerd en beschikt over vele verschillende vloerkleden.

Het materiaal

Het materiaal waarvoor je kiest draagt bij aan de uitstraling, maar ook aan de functie. In de eethoek adviseren wij een laagpolig vloerkleed van bijvoorbeeld katoen of plantaardige vezels. Deze zijn praktisch en eenvoudig te reinigen. Kies in de woon- of slaapkamer daarentegen voor het comfort, de zachtheid en de warmte van wol. Deze - hoogpolige - kleden zijn knus, duurzaam en zacht voor de voeten.

Vind je het nog steeds lastig om de juiste vloerkleed te vinden die bij jouw interieur past? Onze interior designers kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. 

BOEK JOUW DESIGN DATE