Home Made By eigen ontwerp behang Imkono

Van de Home Made By ontwerptafel: behang

De collectie van Home Made By staat bekend om zijn eigen unieke prints, geïnspireerd op de laatste trends en ontworpen door onze eigen Home Made By designers. Voor dit nieuwe woonseizoen heeft onze designer Imke weer een uniek behang ontworpen met een bijzonder verhaal. Zij vertelt zelf hoe dit proces in zijn werk ging en wat deze keer haar inspiratiebron is geweest.

Imke: “In deze editie van de Stijlgids zijn in Home Story Loft 08 vele Japanse invloeden terug te vinden. Zo haalde ik voor dit behang mijn inspiratie uit de kimono, een Japans traditioneel kledingstuk met wijde mouwen. Een speciale kimono waarvan ieder onderdeel uit het patroon handgeweven was en daardoor telkens net weer anders, intrigeerde mij. Een subtiele ruit die de verfijning van de Japanse stijl perfect vertaalde. Als liefhebber van textiel inspireerde dit ambachtelijke handwerk mij.

“In mijn ontwerp wilde ik die elegante onvolmaaktheid terug laten komen, waardoor ik startte met een handmatig proces. Zoals de prachtige kimono’s tot stand komen, zo moest mijn vertaling naar behang een zelfde route doorlopen. De verfijning vond ik in hele dunnen garens en de gevoeligheid liet ik spreken in de manier waarop ik de garens met de hand verfde en wikkelde. Ik maakte composities met de garens en kleuren die perfect passen bij de collectie Loft 08.”

“Waar ik in eerste instantie begon met het netjes wegwerken van de draadjes zag ik aan de achterkant, waar de losse eindjes zichtbaar waren, juist iets spannends gebeuren. Die toevalligheid maakte het ontwerp precies tot het resultaat waar ik naar op zoek was. In de losse draadjes sprak het gevoel van de kimono waar die mij had geïnspireerd.”

Het ‘Imkono’-behang geeft een ruimte een spannende en stedelijke uitstraling. Het behang benadrukt de hoogte van een ruimte, maar zorgt alsnog voor een intieme en ongedwongen sfeer.

Spreekt het vliesbehang Imkono 81740 je aan? Bekijk hem in onze winkel of maak een afspraak met één van onze stylisten om je te laten adviseren.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!