Voordelen van Home Made By shutters

Kies je voor shutters als raamdecoratie? Dan kies je voor stijl en creëer je een zeer praktische zonwering-oplossing. In elke vorm en elk type kozijn kun je shutters toepassen. Hoge shutters hebben vaak enkele vaste tussenregels tussen de lamellen, waarmee de verschillende delen apart bediend kunnen worden. Op deze manier reguleer je eenvoudig en precies de lichtinval en privacy. Daarbij geven shutters je woning meer cachet en verhoogt het de waarde van je woning. Wist je dat je shutters in de meeste gevallen in de hypotheek kunnen worden meegefinancierd?

shutters open
shutters gesloten

De Home Made By shutter collectie

Je kunt uit 2 lamelbreedtes kiezen: 60 of 90 mm.
In een shutter met de 60 mm lamellen is de afstand tussen de lamellen kleiner dan bij 90 mm lamellen. Dit beïnvloed de lichtinval/slagschaduw en de mate van vrije doorkijk. 90 mm lamellen hebben meer vrije ruimte nodig om te klanten dan 60 mm lamellen.

Keuze uit 2 bedieningsmogelijkheden: met of zonder bedieningslat.
Tilt rod is met bedieningslat in het midden van elk paneel en heeft in de bovenregel een uitsparing voor de bedieningslat.
Clear view is zonder bedieningslat. Het betreft een verborgen bediening aan de achterzijde van de lamellen met segmenten van max. 900mm. Waarbij elk segment appart bedient kan worden. Je kunt je lichtinval en privacy heel precies instelen.

• Verborgen of opdekscharnieren?
Verborgen scharnieren zijn ingevreesd en daarom onzichtbaar.
Opdekscharnieren hebben een zichtbare slagpin aan de voorzijde. Je hebt keuze uit 5 kleuren.

Lamellen

Hoe breder de lamel is, hoe meer lichtinval je krijgt in geopende stand.
• Het zicht naar buiten is met de 90 mm lamel, in combinatie met FreeView, het meest rustig.
• Een donkere kleur lamel maakt de ruimte donkerder dan wanneer je een lichtere kleur kiest.

Shutters waarbij de lamellen gesloten zijn, zijn nooit 100% verduisterend.

Past in elk kozijnvorm

Shutters kunnen worden toegepast in verschillende uitvoeringen van raam- en kozijnvormen en zijn bij ronde of driehoekige ramen vaak zelfs de beste oplossing om licht en privacy te reguleren. In combinatie met kogelsnappers of magneten kunnen shutters ook in schuine dakramen worden toegepast.

Geschikt voor licht vochtige ruimtes

Bij licht vochtige- en goed geventileerde ruimtes is de werking van de houten shutters gering en kunnen deze toegepast worden. Bij toepassing in een badkamer let er dan op dat de ruimte goed geventileerd wordt om schade aan lak en hout te voorkomen.