moodboard

Het Thuis van Anne en Robert-jan

Anne en Robbert-Jan zijn mensen die graag duidelijk keuzes maken in de manier waarop ze hun huis gebruiken en vorm willen geven. Ze hebben een industrieel appartement gekocht midden in de stad. In hun vrije tijd zijn ze graag in de natuur. Stoer en natuurlijk mochten het interieur worden en hoe dat gerealiseerd moest worden gaven ze graag uit handen aan de Home Made By Interior Designer.

materialen palet

Adinda over dit ontwerp

Wat ik een mooi uitgangspunt vind is dat voor Anne en Robbert-Jan hun huis de plek is waar ze elkaar ontmoeten in de drukte van hun leven. Hun vrienden treffen ze vooral buitenshuis als ze eten in de stad of er in het weekend op uit trekken. Het pand is van buiten doorleeft en van binnen volledig vernieuwd. Om de historie van het pand te onderstrepen heb ik gekozen voor materialen met een doorleefd uiterlijk en een natuurlijke look. De donkergrijze, gerookt eiken pvc vloer in een bredere, stoere plank steekt mooi af tegen de gladde muren in de kleur Nimbus. Robbert-Jan houdt van staal, blauwige tinten en in het zitgedeelte is gekozen voor een zachte plofbank op een sisal kleed op maat. De tegenoverliggende muren zijn geschilder in de blauwgrijze tint zeehond. Door het contrast tussen materialen krijgt de zitplek zijn eigen gevoel van intimiteit.

Anne houdt van een leeg en opgeruimd huis, toch willen ze een werkplek in hun leefruimte. Door die op maat te maken en afsluitbaar door hoge deuren is alles weer netjes als de deuren simpelweg gesloten worden.

Het industriële karakter van het pand wordt benadrukt door de kozijnen in de donkergrijze kleur Raaf te schilderen, de horizontale jaloezieën zijn donker en hebben een zichtbare houtnerf. Door de grote hoeveelheid ramen ontstaat een prachtig en intiem lichtspel. Juist dat gevoel van een thuis voor de bewoners samen wordt onderstreept in dit ontwerp.

moodboard
2D impressie
moodboard
moodboard

Wil jij ook een mooi (t)huis?

Kies dan een Design Date met Adinda

Boek een Design Date