Geschiedenis van Joop Puur Wonen in Rotterdam

 

Geschiedenis van Joop Puur Wonen

De geschiedenis van Joop Puur Wonen begint in 1976. De grondlegger van ons bedrijf, Joop Verheij, begint een kleine woninginrichtingwinkel met rollen tapijt en vinyl aan de Nieuwe Binnenweg. Naast het tapijt en vinyl werden er ook cadeauartikelen en fournituren verkocht. Vakmanschap tegen een scherpe prijs was het devies.

In 1986 ben ik, Siegfried Meulema, als stoffeerder in dienst gekomen bij Joop. Het klikte gelijk tussen ons en hij zag in mij de juiste opvolger voor zijn bedrijf. Toen hij mij in 1988 het voorstel deed om de zaak over nemen heb deze kans met beide handen aangepakt. Vanaf dat moment heb ik het roer flink omgegooid. Alleen de naam JOOP’s is altijd hetzelfde gebleven.

In 1990 zijn we verhuisd naar een groter pand op de Nieuwe Binnenweg. De cadeauartikelen verdwenen uit het assortiment en gordijnstoffen en raamdecoratie deden hun intrede. De zaken gingen zo goed dat ik in 1992 een filiaal opende op de Mariniersweg waar mijn broer Hans bedrijfsleider werd. Hij bracht een schat aan ervaring mee in de verkoop van woningtextiel. In de afgelopen 15 jaar is ons aanbod steeds completer geworden en nu kunnen we stellen dat we de interieurspecialist van Rotterdam zijn.

In 2008 bestond Joop’s Tapijt in zijn huidige vorm 20 jaar. Tijd om ook eens terug te kijken. 20 jaar tevreden klanten, vakmanschap en héél veel woningen die we ingericht hebben. Woninginrichting is ons vak en onze passie. De naam Joop’s Tapijt dekt dan ook niet langer die lading. Vandaar onze nieuwe naam en huisstijl: Joop Puur Wonen. Want puur wonen is waar wij voor staan.

Siegfried Meulema,
Joop Puur Wonen Rotterdam