Home Made By Binnenkijker

Home Made By Binnenkijker

DESIGN DATE

De stylisten van Home Made By houden ervan om de pure emotie van een warm en welkom thuis door te vertalen naar een interieur. Hoe zij dit realiseren? Eén van onze stylisten legt het ons stap voor stap uit aan de hand van een prachtig project: van ontwerp naar realisatie. Wil jij ook advies van één van onze stylisten? 

 

LET'S DESIGN TOGETHER!

 

Home Made By Binnenkijker
Home Made By Binnenkijker

Hoe is het proces in zijn werk gegaan?

Na een ontzettend leuk en enthousiast gesprek in de Designstudio, heb ik met Kees en Ellen een datum geprikt voor een vrijblijvend intakegesprek bij hun thuis. Dankzij dit gesprek kon ik precies zien hoe hun huidige situatie was, maar ook hoe ze leefden, hoe ze zijn en waar ze vooral behoefte aan hebben. Vanuit deze intake heb ik een Design Plan voor ze gemaakt met een moodboard ter inspiratie. De gekozen kleuren zijn zacht, maar ook stoer voor Kees en makkelijk te combineren met vrouwelijke tinten zoals bijvoorbeeld poeder-roze voor Ellen. De warmte van de linnen gordijnen en houten horizontale jaloezieën vormen weer een mooi contrast met de stoere hardheid van de vloer. Ze wilden het precies zo hebben! Omdat wij ook alles zelf uit kunnen voeren dankzij onze vakmannen heb ik het proces direct voor hun in gang gezet en dit van begin tot eind begeleid.

Zijn de bewoners blij met het resultaat?

Ze zijn meer dan blij en gelukkig! Ik heb Kees en Ellen vanaf het begin van de bouw bijgestaan in alle keuzes die hierin gemaakt moesten worden en ik kon op deze manier zorgen dat het eindresultaat precies werd zoals wij voor ogen hadden. Het mooiste compliment vond ik vooral dat hun nieuwe huis direct als thuis voelde en dat al hun gasten direct op de grote bank ploffen. Dat is pure emotie van een welkom en warm gevoel dat ik voor hun vertaald heb naar het interieur. Daar doe je het als stylist echt voor!

Home Made By Binnenkijker
Home Made By Binnenkijker

Uit de Home Made By collectie

Voor deze Binnenkijker zijn onderstaande producten uit de Home Made By collectie gebruikt. Wil jij deze producten in jouw interieur? Kijk hier dan welke winkel er bij jou in de buurt zit.

ZOEK EEN WINKEL

Met welke woonproblemen kwamen de bewoners bij je?

Kees en Ellen leerde ik kennen in de Designstudio van Loods 5 waar ze vol bewondering naar onze gordijnstoffen keken. Gedurende het gesprek kreeg ik steeds meer het idee dat raamdecoratie niet de enige lastige keuze was voor hun nieuwbouwproject, maar dat het verbinden van alle ideeën en elementen eigenlijk nog ingewikkelder bleek. Vooral het verschil tussen de vrouwelijke inbreng van Ellen tegenover het strakke ‘less is more’ van Kees maakte dat hij het vaak te onrustig vond. Daarbij gingen ze van een relatief kleine, maar oergezellig huis naar een prachtige, vrijstaande eengezinswoning. Alles moest nieuw gekocht worden, maar ze wisten absoluut niet waar ze moesten beginnen.

Hoe heb je de bewoners geholpen?

Wat ik vooral merkte tijdens de intake is dat een spik en span huis bij Kees en Ellen al snel in een gezellige chaos verandert dankzij hun drie heerlijke kids. De huidige afstyling in diverse kleine en leuke hebbedingetjes maakte dat het geheel hierdoor inderdaad wat onrustig werd. Ik moest voor hun nieuwe interieur vooral groot denken en zorgen dat al die persoonlijke spulletjes bij elkaar één mooie plek kregen. Het speelse karakter van dit gezin wilde ik graag behouden door kleuren en patronen, maar dan wel zo gedoseerd dat ook Kees zich hier volledig in thuis zou voelen. Vervolgens liet ik ze zien hoe je door de mix in diverse structuren een onwijs mooi, warm en speels interieur kan vormen. En tot slot liet ik het gezin zien dat niet ieder hoekje gevuld hoeft te zijn. Soms is het ook gewoon oke om het leeg te laten.

BEGIN VANDAAG NOG


Wil jij net als Kees & Ellen hulp bij het creëren van een mooi en persoonlijk thuis? Het is onze passie om dit samen met jou te ontdekken. Wij bieden een persoonlijk interieuradvies, een op kleur & stijl geselecteerde collectie én realisatie door onze vak- specialisten. Je begint met het maken van een afspraak met één van onze stylisten bij jou thuis of in de winkel.

MEER OVER DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!