Binnenkijker Woonkamer chique roze gordijn visgraat vloer

Van kale cascowoning naar sfeervol thuis

Anita & John van Leeuwen kregen eind 2019 de sleutel van hun vrijstaande nieuwbouwwoning. Deze werd casco opgeleverd, alleen de matzwarte keuken was al geplaatst. Om van die kale cascowoning een sfeervol thuis te maken, schakelden ze de hulp in van Home Made By.

Design Date

Een cascowoning is als een leeg vel papier dat je zelf mag inkleuren. Jouw smaak en stijl bepalen de compositie, kleur- en materiaalkeuze. Maar om datgene wat jij in je hoofd en hart hebt te vertalen naar een concreet designplan, heb je de hulp nodig van een interieurprofessional. Iemand die luistert naar jouw (woon)wensen en kijkt naar de mogelijkheden van je huis. Ook de familie Van Leeuwen, Anita & John en hun drie kinderen, schakelde de hulp in van een Home Made By Interior Designer. Het begon allemaal met een Design Date. Tijdens deze eerste ontmoeting kregen Anita & John de ruimte om hun verhaal te doen. Samen met de Interior Designer bladerden ze door een map met inspirerende foto’s om een goed beeld te krijgen van de sfeer die zij voor ogen hadden.

Zithoek binnenkijker anita john groen roze
zwarte houten jaloezieen roze gordijn

Design Plan 3D

“Voor ons was het belangrijk om een warm en luxe thuis te creëren. Een uitnodigende sfeer waarin iedereen zich direct op zijn gemak zou voelen. Met z’n allen op de grote bank voor de open haard, dat is voor ons het thuisgevoel.” Na de Design Date maakte de Interior Designer een concreet Design Plan 3D voor de woonkamer en keuken van hun vrijstaande nieuwbouwwoning. In eerste instantie kwam de familie Van Leeuwen alleen bij Home Made By voor interieuradvies, maar door het vertrouwen en de band die zij kregen met de Interior Designer, hebben ze uiteindelijk ook de uitvoering van het plan in handen gelegd van Home Made By.

Van ontwerp tot realisatie

Bij Home Made By kan je niet alleen terecht voor professioneel interieuradvies, ook voor de uitvoering hebben wij de juiste vakmensen in huis. Anita & John maakten samen met de Interior Designer een (strakke) planning zodat het huis klaar zou zijn, voordat de verhuisdozen zouden arriveren. De muren werden behangen, gesausd en geschilderd, op de vloer werd een visgraatvloer met klassieke rand gelegd en over de volle breedte van de woonkamer timmerde een vakman een wandkast op maat, inclusief uitsparing voor de haard en televisie én opbergruimte voor het speelgoed van de kinderen. Voor de ramen kozen Anita & John voor de dikke velours gordijnen die de Interior Designer hun adviseerde. Tussen de woonkamer en keuken lieten ze stalen deuren met glas plaatsen om meer privacy te creëren voor zichzelf en de kinderen. Wanneer de deuren gesloten zijn, kunnen de kinderen rustig televisie kijken en de ouders ongestoord praten.

Spiegel Home Made By Woonkamer Binnenkijker
Binnenkijker Home Made By keuken behang blauwe stoel

Eindresultaat

“Wij zijn erg trots op het eindresultaat. Het 3D-ontwerp dat onze interior designer heeft gemaakt, is echt tot leven gekomen. Het is een sfeervol thuis geworden, zeker ’s avonds voelt het warm en gezellig.” Omdat geen muur wit is gebleven, waren Anita & John wel gespannen voor het eindresultaat. “Wanneer je je hele huis een kleur geeft, moet je echt vertrouwen op de interior designer.” Ook veel van de meubels en lampen bestelden zij bij Home Made By. Tijdens het hele proces hadden Anita & John één aanspreekpunt; de interior designer bewaakte de planning en het budget en hield contact met de bewoners. Zo kon de familie Van Leeuwen gewoon doorgaan met hun werk en dagelijks leven. Hun sfeervolle thuis werd sleutelklaar opgeleverd.

Uit de Home Made By collectie

Voor deze Binnenkijker zijn onderstaande producten uit de Home Made By collectie gebruikt. Wil jij deze producten in jouw interieur? Kijk hier dan welke winkel er bij jou in de buurt zit.

ZOEK EEN WINKEL

BEGIN VANDAAG NOG

Wil jij net als Anita & John hulp bij het creëren van een mooi en persoonlijk thuis? Het is onze passie om dit samen met jou te ontdekken. Wij bieden een persoonlijk interieuradvies, een op kleur & stijl geselecteerde collectie én realisatie door onze vak- specialisten. Je begint met het maken van een afspraak met één van onze stylisten bij jou thuis of in de winkel.

MEER OVER DESIGN DATE

LET'S DESIGN TOGETHER!