Huis van Desire en Jeroen

Het (t)huis van Desiré en Jeroen

Desiré en Jeroen wonen in het ouderlijke huis van Desiré. De basis is goed, maar ze hebben de woonkamer nooit echt “eigen” kunnen maken. De wanden zijn wit en de leuke vintage spullen van hun interieur vormen niet echt een geheel. De cleane moderne keuken draagt daar ook niet aan bij. Ze schakelen mijn hulp in en hun belangrijkste wens is om een sfeervolle woonkamer met praktische indeling te krijgen. Een speelhoekje voor hun kleine meisje is ook een pré.

materialen palet Desire en jeroen

Corina Over dit ontwerp

Ik ga aan de slag met hun woonkamer en maak een ontwerp waar rust vanuit gaat. Over de tegelvloer wordt een PVC vloer gelegd met houtstructuur. Deze loopt door in de hal. De grote hoekbank wordt vervangen voor een iets meer compact model en de grote salontafel worden twee kleinere ronde. De zithoek wordt optisch ruimer en een groot vloerkleed voegt comfort toe. Een grote wandkast waarin de TV is weggewerkt geeft voldoende bergruimte voor speelgoed en hobbyspullen.
De klassieke lijnen van de bestaande schouw worden strakker van vorm zodat deze meer eigentijds is. Voor de pui met de openslaande deuren komen gevel brede vitrage gordijnen, het zicht op de tuin blijft behouden.
De wand bij de keuken wordt behangen met een mooi structuur behang in een oker tint. Naast de ronde eettafel wordt een haaks wandje geplaatst met een open vakkenkast er tegen aan. De achterkant van het wandje wordt met schoolbordkrijt zwart geschilderd; de speelhoek naast het bord nodigt uit om te kleuren en te spelen. Twee wanden in de woonkamer worden in de kleur Gember geschilderd en in de hoek bij het raam naast de openslaande deuren wordt een thuiswerkplek gecreëerd met een oud vintage bureautje. De woonkamer is modern, comfortabel, warm van kleur en door de vintage meubeltjes helemaal eigen van Desiré & Jeroen.

Kleur- en materialenpalet

moodboard Desire en Jeroen
3D design Desire en Jeroen
moodboard en materialen Desire en Jeroen
materialen

Het resultaat

behang
muurverf

WIL JIJ OOK EEN MOOI (T) HUIS?

Plan dan een Design Date met Corina

Boek een Design Date