Home Made By vloerverwarming

Vloerverwarming: warm de winter door

In huis altijd op blote voeten of sokken kunnen lopen, is pure luxe. Met vloerverwarming creëer je een constante, aangename temperatuur die zich gelijkmatig door het gehele huis verdeelt. Maar welke vloer combineert nu het best met vloerverwarming?

BESPAAR OP JE ENERGIEREKENING
Er bestaan verschillende soorten vloerverwarmingssystemen: van elektrisch en infrarood tot het bekende warmwatersysteem. Steeds meer huizen worden uitgerust met vloerverwarming, in de meeste gevallen wordt gekozen voor het warmwatersysteem. Een vloerverwarming is naast ruimtebesparend, een stuk duurzamer dan de klassieke radiatoren. De temperatuur van het water dat door de buizen van het vloerverwarmingssysteem loopt, is relatief laag. Bovendien wordt de warmte gelijkmatig verdeeld door het hele huis. Er is dus minder energie nodig om het huis warm te krijgen en te houden. Radiatoren geven plaatselijk veel warmte af en moeten hard werken om die warmte door het hele huis te verspreiden. Dit resulteert in meer energieverbruik en dus hogere stookkosten. Met vloerverwarming kan je tot circa 15% besparen op de jaarlijkse energierekening.

 

WELKE VLOEREN ZIJN GESCHIKT?
Niet alle vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Dit heeft te maken met de warmteweerstand van een vloer. Hoe lager de warmteweerstand, hoe makkelijker de warmte aan de ruimte kan worden doorgegeven. Een goed isolerende vloer heeft een hoge warmteweerstand, waardoor je minder effect hebt van de vloerverwarming of waardoor de vloer er langer over doet om op te warmen.

 

VLOERVERWARMING EN PVC-VLOEREN

PVC-vloeren zijn een comfortabel en onderhoudsvriendelijk alternatief voor houten vloeren en natuursteen. Home Made By heeft een grote collectie PVC-vloeren met natuurgetrouwe dessins. De vloeren zijn oersterk, krasvast én kunnen perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. Verlijmde PVC-vloeren hebben geen isolerende luchtlaag waardoor de warmte direct wordt overgebracht aan de ruimte. Hierdoor haal je een optimaal rendement uit de vloerverwarming.

VRAAG HET DE PROFESSIONAL
Ook onze laminaat en vinyl vloeren kunnen over het algemeen worden gecombineerd met vloerverwarming. In sommige gevallen is er wel een speciale ondervloer voor nodig. De Home Made By-professional geeft je graag persoonlijk advies.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!