Woontrend van de Week - Tapijt van Wol

We maken steeds vaker gezonde keuzes in ons leven, ook als het aankomt op ons interieur. Door meer rekening te houden met de invloed van het binnenklimaat op onze gezondheid, leven we uiteindelijk een stuk gezonder. Schone lucht, welbehagen, comfort en zachtheid zijn belangrijke ingrediënten voor een goed binnenklimaat. Een wollen tapijt levert hier een essentiële bijdrage aan.

Tapijt van wol – een duurzame keuze

Wol is elegant, heeft een luxe uitstraling en biedt veel comfort. Het is een uniek, sterk natuurproduct en bij gebruik ervan onttrekken we niets aan de natuur. Met een wollen tapijt op de vloer maak je dus een zeer duurzame keuze. De tapijten van Home Made By worden gemaakt van de wol van schapen uit Nieuw-Zeeland en Europa. De wol uit Nieuw-Zeeland is van extra fijne kwaliteit en bovendien witter van kleur, waardoor je de wol een bijzonder krachtige en heldere kleur kunt geven. Europese wol is wat grover en ook wat minder wit. Daarom worden de tapijten in ‘’typische wolkleuren’’gemaakt van Europees wol; het kleuren gaat immers een stuk minder makkelijk dan bij Nieuws-Zeelands wol het geval is.

Tapijt van wol – een esthetische keuze

Een wollen tapijt is niet alleen een duurzame keuze – ook als je veel waarde hecht aan esthetiek vormt het wollen tapijt een goed antwoord. Het rijke materiaal en de bijzondere kleurschakeringen zorgen er namelijk voor dat je kamer wordt gevuld met een luxe sfeer. Door het natuurlijke karakter van een wollen tapijt wordt iedere ruimte in een natuurlijke ambiance gehuld. Spreekt een Loft interieur jou aan? Een inrichting in Park stijl? Of geef je juist de voorkeur aan een rustiek interieur binnen de collectie Barn? Met een wollen tapijt van Home Made By hoef je niet bang te zijn dat jouw woonstijl niet goed past bij dit type vloerbedekking: deze tapijten voegen zich gemakkelijk in elk interieur.

Nog meer inspiratie nodig? Loop eens binnen in een van onze winkels. 

ZOEK EEN WINKEL

 

LET'S DESIGN TOGETHER!