Woontrend van de week: Beton-look

De beton-look wordt vaak gebruikt om een krachtig interieurbeeld mee neer te zetten. We zien beton onder andere terugkomen in accessoires, behangsoorten en vloeren. Dezelfde rauwe sfeer die kenmerkend is voor dit sterke materiaal, kan ook worden bereikt door middel van de meest geavanceerde schildertechnieken. ​

Betonnen vloer zonder beton

Het leggen van een betonnen vloer is vaak erg ingrijpend en kan de ruimte tevens een holle klank geven. Wil je toch beton op de vloer? Kies dan voor bijvoorbeeld een vinyl-vloer met beton-look. Deze zijn eenvoudiger te verwezenlijken en tegenwoordig niet van echt te onderscheiden. Op deze manier creëer je gemakkelijk een moderne loft sfeer.

De betonlook met behang

Door te kiezen voor behang met beton-look geef je je interieur ook gemakkelijk een industriële uitstraling. Bij Home Made By vinden we het fijn om te werken met contrasten. Dus heb je een muur met een stoere betonprint? Combineer dit dan met een bed of bank vol kussens in zachte kleuren.

Verf: geen beton meer nodig

Door het gebruik van twee verschillende tinten kalkmatte krijtverf kan een beton-look worden bereikt met de zogeheten fresco-techniek. Deze techniek kenmerkt zich door zijn wolkerige en streperige effect. Voor het toepassen van de fresco-techniek zet de schilder met een kwast grove strepen op de muur die hij vervolgens met een natte spons weer uitveegt.

Zou jij je huis graag een nieuwe look willen geven? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? De woonprofessionals van Home Made By kunnen je helpen bij het maken van de juiste combinaties op het gebied van vloeren, raambekleding, behang en nog heel veel meer. Ontdek hoe je van jouw huis een echt thuis maakt.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!